Pre Order KPOP Album (Malaysia)

#fangirl alert!

Assalamualaikum.
Anyyeong yoroebun! Esok VIXX nak buat comeback. I pun dah pre-order album dorang hehe


In case la korang wondering cara nak beli kpop album ni, aku ada buat tutorial mudah. Tapi, tutorial ni hanya untuk cara beli kpop album di KEDAIKPOPMY Aku ada share satu post, boleh baca sini.

FB: https://www.facebook.com/KEDAIKPOPMY/
IG: https://www.instagram.com/kedaikpopmy/
BLOG: http://kedaikpopmy.blogspot.my/

Cara nak order barang di KKM ni ialah dengan isi form. Takboleh order thru ws/ig/fb, dorg tak akan layan tau. Stepnya macam ni:

Katakan lah aku nak order VIXX Mini Album - Eden (birth stone ver.)

1. Click link blog KKM (yang dah tersedia kat atas tu)
2. Boleh scroll sampai jumpa album yang korang nak, ataupun browse by artist name.
Boleh jumpa di bahagian sidebar. Then, click VIXX.


3. Akan keluar semua post related to VIXX kan? Pastu cari album VIXX Mini Album - Eden.







4. Dah jumpa, pastu click link warna merah yg ada tulis "CLICK HERE"
Pastikan, korang right click, buka link di new tab, sebab senang korang nak isi form.

5. Baca dulu semua terms & conditions by KKM sebelum order. Pastikan, bila korang nak order ni hanya bila dah betul-betul nak beli and bukannya was-was. In case la korg cancel order ni bila dah siap isi form, kemungkinan korang akan di blacklist. So lepas ni, dah takboleh beli kat KKM. Ingat, baca & hadam dulu T&C tu okay.

6. Isi form. Info boleh refer kt blog. Eg:
Part A: nama, email address, social media(ig/fb/tw), delivery option, address, phone no.


Part B: album name, tube for poster, payment method
Kalau nak order 1 album sahaja, hanya isi untuk Order No.1. Copy & paste title album from blog. Tube for poster ni optional. Boleh baca kat post aku sebelum ni pasal kpop album.




7. Done! Pastikan semua info yg korg masuk tu dh betul. Pastu boleh la click submit.

Dalam masa 24jam, korg akan dpt email drpd KKM. Nnt kena buat payment. Dlm email tu ada jugak info pasal order yang korang buat ni. Dah settle payment, tunggu lah lg 3 minggu sampai la tu album ni kat rumah korang. Senang je kan? Apa lagi, happy shopping!
Till then.




No comments:

Post a Comment