The Sims 4 Original : RM25 jer

Assalamualaikum.
Kali ni nak share ngan korang yang tercari-cari kat mana lah nak dapatkan The Sims 4 ORI pada harga yang murah. Setelah sembilan bulan main game ni, alhamdulillah takde masalah, mmg betul ori siap dapat expansion pack lagi. Aku beli dengan harga RM23 sahaja. Caye tak?
(mukadimmah panjang, mohon bersabar)


Ceritanya bermula bila dapat berita cuti sem (SEM4) yang sepatutnya berakhir 28.8 dipanjangkan ke tarikh 25.9 Mahu dekat sebulan tu extend. Punya lah taktahu nak buat apa kat rumah tu yang tetiba teringin nak main The Sims. Sekarang dah TS4, so terus survey harga yang ori. Fuhhh mahu seratus lebih jugak! Nak beli, tapi fikir duit. Survey kat Lelong, Lazada, the11street harga lebih kurang. Trusted pun belum tentu ni. At last install Carousell then cari kat situ. Yes jumpe pun yang murah. Tapi mula-mula taktahu nak percaya ke tak. 1st time ni beli kat Carousell. Takpe, try baca feedback customer.



Antara seller yang aku deal, best_game_store yang respond dulu. Bila baca feedback customer, semua bagi +ve feedback. Bila dh mcm sure nk beli tu, aku pun minta harga RM23, seller accepted! Done settled payment, malam tu terus dapat email. TS4 bukan dalam bentuk CD tau, so korang kena download online. Ada la steps yg kena follow. Aku tunggu 12 jam kot nak download menda ni ==' Demi The Sims, i sanggup! HIHI Aku pernah takboleh buka TS4 ni sbb ada file missing, and the seller, Virginia mmg tersangat baik tolong solve problem ni guna teamviewer.

Dengan harga RM23, aku dapat The Sims 4 With 4 extension pack:

1. The Sims 4 Get Together
2. The Sims 4 Spooky Stuff
3. The Sims 4 Get to Work
4. The Sims 4 Cool Kitchen Stuff


Since intern ni takde masa nk main T.T Okay done short review. Get yours now!
Till then.








No comments:

Post a Comment