Everyday Footwear

Assalamualaikum.
WEEK 7 - Salam Jumaat semua. Hari ni macam biasa cuti, so nak update skit la untold story: Everyday footwear by Me. Masa belajar dulu, everyday footwear aku ialah sneakers & sandal. Takkan nak pergi kampus pakai slipper kot! HAHA High heels takpernah sentuh. Takpernah ada. Wedges ada la yang raya tahun 2013 kot tapi takpakai pun. Sepanjang intern ni, everyday footwear ialah slipper & sandal je. Selesa, senang 'saut' je. Kat sini, kalau nak dress up skit takconfident sebab orang mesti pandang atas bawah. Balik Ganu ni, humble jelah pakai casual look dgn slipper.


Tiga-tiga ni aku sayang giler-giler! Ad orang giler heels kan, aku giler slipper dgn sandals! XD Giler sneakers jugak tapi sebab semua tinggal kat rumah sewa, so tinggal 3 biji ni je yg boleh pakai kt sini. Yang putih tu takpernah pakai lagi, hadiah birthday from my sistor. Raya nnt aku rasmi kan hehe.

Sandal atas kiri tu, beli kat Zalora, raya tahun 2015. Masih kukuh sampai sekarang, takde koyak, tercabut pun. Cuma warna hitam tu jadi pudar yelahh dh nk msuk 2 tahun pakai kot. Beli harga RM49.90 time ni Zalora buat sale, aku beli sekali dgn warna putih tapi jarang pakai. Boleh kira dgn jari sbb takconfident lg nk pakai warna putih. Pakai sandal pun nk kena confident ke? HAHA Sandal hitam & slipper hitam beli kat cincaibuy. Paling latest beli slipper (bulan lepas) Sandal beli akhir tahun 2015, ni pun masih bergaya mcm baru beli! Tali masih dlm keadaan elok, takde terkoyak, tercabut even takde brand XD Tapi, depend si pemakai juga kan. Kalau jenis rakus, kasut yang beli tahun lepas pun dah selamat masuk tong sampah.

If korang nak beli sandal, sneaker, slipper, wedges, heels yang good quality tapi low price boleh cari kat cincaibuy, theonemall. Zalora pun not bad, tapi branded la kan. Zalora pun byk kali buat sale, so no worries. Time beli slipper (cincaibuy) ambil masa seminggu je untuk sampai. Biasanya dalam 3 minggu maybe slipper ni ready stock kot. And aku baru perasan, design slipper ni sama dgn footwear's Ana Abu!


Sandal hitam cincaibuy: RM34
Slipper hitam cincaibuy: RM31

Sama kan? HAHA Aku ada berkenan juga dengan footwear Ana Abu ni tapi baru je beli slipper tu so hold dulu. Mana tahu raya nnt Ana Abu keluarkan design baru ke HIHI
Till then.




No comments:

Post a Comment