Studio Recording

#stuckdalamdraft : cerita lama so content takberubah sbb malas. hihi

Assalamualaikum.
Dulu aku wondering jugak lah, kat kampus ni takde ke studio recording sebab time semester 3, aku ada ambil subject Audio and Video. Bosan laa record sound thru recorder phone je.. nak jugak merasa macam mana artis-artis record lagu. Ecehhhcehh, berangan =='

Tapi, takdelah angan-angan mat jenin. Sebab memang ada pun studio recording kat kampus. Studio untuk shoot gambar pun ada, tapi mana laa tahu student allow ke idok masuk sana tanpa lecturer kan. Dulu jelah senang sebab ada cabel, hahaha sekarang sir dah pindah so susah sikit nak mintak tolong sebab macam-macam procedure kena ikut.


Bilik ni terletak nun jauh kat level 4 and aku rasa ni merupakan kali pertama jejakkan kaki kt level ni. Masa ni, kitaorang berempat je dengan sir sebab yang lain dah. Satu lagi sebab yang lain tu semua lelaki. Kitaorg berempat ni je entah macam mana boleh tercampak dalam class ni huhu T.T Tapi best jugaklah sebab senang nak faham apa yang sir ajar and dapat kelonggaran banyak. Taksyoknya balik pukul 9 malam sebab break maghrib lagi so extend setengah jam.


Nampak tak kitaorang berbaju kurung? Sebab hari tu jugak ada class COME2 (Communication English) and ada mock interview bagai. Alhamdulillah sir cakap cara aku jawab time iv tu bagus cuma perlu practice bercakap sebab aku macam nervous. Sape taknervous weyh kalau kena iv? ==' Okay, back kepada studio recording. Sir bagi task kat kitaorang kena menyanyi. Confirm aku mengalah dari awal. Menyanyi apa nya suara level underground nasiblah ada yg volunteer. hihi

Kitaorang takbuat banyak pun masa recording sebab takbanyak sir ajar. Just bagitahu apa fungsi setiap benda alah tu je. Kerja Asilah just tekan button record je mana kala aku punya kerja, record video. haha Hasilnya not bad lah sebab yg sorang tu ada package dah nak jd penyanyi.
Till then.


2 comments:

  1. Bestnya. Paling teruk pun dapat pegi jamming je. hahaha
    Wah balik pukul 9 malam ye.. boleh tahan. Anyway, just dropping by here. Have a nice day :)

    ReplyDelete
  2. wahhh bestnya! jemput singgah blog sis http://shafyqahazahar.blogspot.my/

    ReplyDelete