Dah Boleh Grad! Tapi,

Assalamualaikum.
Semalam bertarikh kan 10.2.17 -- result utk semester 5 dh keluar! Sblum ni kecoh dh kat ws katanya dengar ura-ura result keluar 10hb and, yess mmg betul. Kalau nk describe sem 5 ni mcm mana kan, fuhhhh semester ni lah yg paling paling win.

1. Final Year Project (credit hour = 6)
2. paling stress
3. paling byk taktidur; rasanya 3 kali kot aku pernah 24jam berjaga
4. paling byk pakai duit T.T
5. paling byk gaduh baik baik gaduh baik ngn housemate
6. paling sikit cuti! (hmpir 2 bulan takbalik)
7. paling byk subject programming; ASP.Net & Networking

Disebalik segala kenangan manis pahit sweetsour spnjg sem 5 ni, alhamdulillah. Perjalanan nk grad dh makin terasa tapi, kena lulus semua subject dulu. Sbb tu lah, ramai yg cuak utk check result kali ni sbbnya kalau ada satu subj yg fail, kena repeat balik T.T which mean, takboleh nak intern lg and takboleh grad sekali ngn org lain! So, apa citak result kali ni? Tadaaaaa...

exceed pointer 3.5 both CGPA & GPA! yeahhhhhh


Alhamdulillah bersyukur sangat sangat. Ingatkan pagi tu nak amnesia smpai petang tapi bangun je dari tidur terus check result. ehehe Even result semester ni menurun dari semester lepas, atleast both CGPA and GPA dah exceed 3.5 which are my goal! Cuma, nak grad kena lepas intern dulu lah. 20hb dah start intern sampai 9 Jun. Then, dah boleh grad ngn kengkawan batch June 2014.

No pin UPU pun dah beli, harga RM15.46 kot. Nk register UPU pun bukak smpai 30hb ni je so yg mana nk apply tu, jgn terlepas tarikh penting ni.

MUET, done!
Final Year Project, done!
Intern, soon in sha Allah.

2 comments: