Awal Sem Dah Kena!

Assalamualaikum.
The end of cuti semester. Say hi to Semester 5 !!!!! Haritu punyer cerita yang paling nightmare. Nak start kat mana ni? Okey cenggini ceritanya. Aku dgn sorg housemate dr Perak, Jannah decide nak balik rumah sewa awal skit dari yang lain. Maklumlah orang jauh huhu XD Bas aku pukul 10:45 pg, punyer lah sayu nak tinggal rumah ngn ibu tsk tsk. Tapi hati kena sado, last sem ni beb!

tiket checked, beg laptop,
bekalan makanan checked.
In Sha Allah takde yg tertinggal dh.

Pukul 5 lebih alhamdulillah selamat smpai di TBS. and jumpe pun Jannah setelah 4 bulan cuti sem. Kitaorg biasa ambik ERL utk ke KL Sentral. Setakat ni smooth lg perjalanan then sampai lah KL Sentral kitaorg naik monorel sbb nnt senang nk dapat teksi. Dlm monorel tu happy la gelak sakan bercerita itu ini sambil bwk anak-anak (beg baju, beg laptop, hangbag, beg makanan) Tetiba, aku baru teringat pasal kunci rumah. Weyhh kunci rumah. Aku bwk ke tak? *monolog dlm hati

A : "Jannah kunci rumah...."
J : "Hah kenapa dgn kunci rumah?"
A : "kami rasa km takbwk laaa T^T"
J : "Eyyy check dulu. Anis bawk ke tak?"

Punyer la cuak time ni sbb aku 80% yakin mmg takbawk. Lg 20% nak sedapkan hati cakp bwk. haha Aku pun selongkar semua ceruk poket dlm handbag, pun takjumpe. Masa ni, dah tak eksited mcm td. Mahu taknya weyh, sbb Jannah mmg takde kunci rumah. Ibu pulak time tu call tanya ad kt mana. Aku ckplah taksampai lg, dlm train. Padahal masa tu nk confess dh ckp kunci rumah tertinggal. Sampai je Quill, aku selongkar pulak beg baju, beg laptop. Guard kat situ tengok aku dari jauh. Apa nk tolong carikan ke? Pastu decide call ibu. Suruh ibu check beg yg kt rumah. Time ni, takkesah dh kena marah ke hape, cakap je yg suruh check ada ke tak kunci dlm beg tu. Guess what? mmg ada T^T Apa gunanya balik sini awal tapi kunci tertinggal kt rumah????? Masa ni lah baru menyesal sbb semalam aku dh bukak beg tu, tp takcheck detail. Aku decide beg tu nnt suruh ibu bwk bila dtg KL. So, akhirnya mmg kitaorg takde kunci.


Tgk jam dh dekat pukul 7. Kebetulan, housemate ak sorg lg dh ad kat KL. Terus ak call tanya dia ad kt mana.. ckp tertinggal kunci dgn suara sedihhh merayu simpati. Alhamdulillah, time tu dia ad kt area situ situ je. Dipendekkan cerita, bila dh dpt kunci tahan teksi semua taknak berenti ==' Ingat orang taknak bayar ke hape! Tapi alhamdulillah, dpt jgk teksi. Maka sampai rumah pun dalam pukul 9, yg sepatutnya boleh sampai dlm pukul 7 huhu Pasni, mmg kena selalu check kunci rumah. 4 bulan cuti, kunci rumah pun lupa nk bwk. Klo takde housemate aku time tu, jawbny sewa hotel bajet la.
Till then.




1 comment:

  1. boleh pulak terlupa kunci T^T
    mesti cuak gila kan :3

    ReplyDelete