Download & Watch KDrama Kat Sini

Assalamualaikum.
Ada 3 website yang biasa aku download drama. Dramanice, MyAsianTV, SmallenCode. Dulu, aku selalu download kat MyAsianTV, tapi kenapa ntah video selalu broken so aku beralih arah ke Dramanice. Bagi aku, Dramanice mmg paling cepat update drama sekali dengan subs. Thumbs Up! Kalau SmallenCode, ada banyak pilihan tapi video takde subs. Kena extract dulu subs, so ada banyak kerja pulak tapi depends korang lah. Video semua berkualiti up to 1080p.

i. Dramanice
1. Untuk download, 1st click je mana-mana drama yang korang berminat. Contoh, aku pilih
drama Another Miss Oh Episode 9. Click link tu.
##refer kotak merah dan bintang
##click gambar untuk besarkan


2. Lepas dah click link, scroll sampai jumpa button DOWNLOAD



3. Then, pilih la mana-mana resolution yang korang suka. Nak hd ke.. ikut la. Tapi taksemua drama ada banyak jenis resolution. Click salah satu link contoh, 1080p. Pilih kat mana nak simpan file ni. Kalau korang autodownload takpela.


4. Done. Senang je kan?

ii. MyAsianTv
1. Sama je mcm Dramanice. Pilih mana-mana drama yang korang suka. Then click link. Contoh:
##refer kotak merah & bintang
##click gambar untuk besarkan



2. Takyah scroll jauh-jauh, nanti korang akan nampak kotak merah bertulis  DOWNLOAD  Click je kotak merah tu.



3. Scroll bawah sikit then nanti nampak banyak link. Depend nak openload ataupun direct link. Nak senang guna direct link. Click je link tu then pilih nak version yang mana. 



4. Done. Simple jugak kan?


Untuk SmallenCode, just click je mana-mana link. Then scroll sampai jumpa satu kotak yang penuh dengan link. Pilih kat mana korang nak download file tu. Aku biasa pilih MG (mega) sbb senang. Subtitle kena download asing. Kalau taktahu macam mana nak masukkan subtitle dalam video, follow tutorial NI tapi untuk pengguna FLV sahaja. Skip sampai step 7 okey?

Current on going drama yang best untuk korang layan,
1. Another Miss Oh / Another Oh Hae Young
2. Beautiful Gong Shim

Till then.




1 comment:

  1. kita slalu download kt dramafire atau kissasian :)

    ReplyDelete