Lambat Datang Kampus Time Final

Assalamualaikum
Finally, berakhir dah satu semester yang paling mencabar! Tidur takyah cerita lah kan, time sekolah dulu pun mana pernah cukup. haha Makan, minum, mandi pun semua takkena. Sbb fikirkan assignment. Kalau macam ni lah yang orang bercinta rasa, huh takpelah better I single jek. Study week haritu aku takbalik rumah, stay rumah sewa je tu pun sbb baru je balik. Bukan saje-saje balik tapi disebabkn denggi. Nnt kite cerita pasal denggi plak okey.


Nak jadi cerita lah kan, takpernah pun sebelum ni aku terlambat masuk dewan exam tapi untuk paper programming haritu taktahu lah maybe eksited sgt sbb last paper kan.. smpai taksabar nak cuti. haha Niat dlm hati mmg nak gerak dari rumah pukul 1:40ptg macam tu sbb nak solat zohor kat rumah je. Tp zohor skrg masuk dekat 1:30 jgk so take time skit kat situ nak bersiap bagai tambah plak bila perempuan bersiap faham faham jelah. Tup tap tup tap dh pukul 1:45ptg. Ya Rabbi! Exam pukul 2 dik oiii. Masa tu baru gelabah semua. Disbbkan kitaorg satu rumah mmg course yg sama so, mmg haritu pergi skli jelah.

Dh siap semua, lif plak banyak berhenti maklumlah rumah tingkat 21. Dh sampai lobby, nk tahan la teksi kan takkan nak jalan kaki kot dengan baju kurung bagai ni. Masa ni jugaklah baru teringat yg haritu hari Ahad. Teksi mmg skit lah. Time org cuti kan. Hadoiii! Pe benda takkelaar lah. Dh pukul 1:55ptg satu teksi pun taklalu lg. Dlm 2 minit lepas tu kot, baru dpt teksi. Masa dlm teksi tu, taktahu nk cakap feeling dia mcm mana. Mcm feeling tunggu dinikah kan pun ada. Nervous dia lain mcm skit. Nk menghadap traffic light yg hijau 2-3 saat lg. Sabar sabar.. Sbnrny kampus aku dengan rumah sewa dlm 10-15 minit jalan kaki je tapi dah time tengah hari macam tu, sape je sanggup jalan kaki kan? Takde kan.. XD

1st time bila lalu kt lobby kampus, kosong! 0-0 takde student pun lepak kat situ. Yelah, dh pukul 2 kot. Sape je nak lepak time tu kan? ==' So, dengan kain yang takberapa nak lega ni, terpaksa besarkan sikit langkah. Then, finally, dh smpai tingkat 18 .. sunyi je. Masing-masing dh sibuk jawab paper nakk. Malu mmg malu tapi ada aku kesah?Ak nak jawab paper jgk.. heheh So, masuk tu, terus cari mana meja. Alhamdulillah bunyi mcm jauh je perjalanan nk sampai kampus haritu. Okey, done untuk semester 3 ni. 3paper je masuk final. Lg 4, based on coursework semua. Sekarang, berserah kepada Allah jelah dgn result untuk sem ni. iRedha


6 comments:

  1. Goodluck, semua dah usaha, tinggal lagi nak capai target, menunggu hasil je,,kan.hehehe

    ReplyDelete
  2. Semoga dapat result yang baik nanti :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah sempat sampai! Semoga dapat result bagus InshaaAllah amin! :D

    ReplyDelete
  4. @NONAQIYAH ,amin semoga dipermudhkn. Ni tengah ketaq lutut tunggu result keluar. cuak!
    @GULEWKAPAS , in sha Allah, amin. :)
    @ARDILLANOOREZAN , tulah nasib smpat smpai tapi lmbt masuk 10min. Skrg, sabar menanti bila result nk keluar.

    ReplyDelete
  5. fuhh, nasib baek sempat. all the best ya for next sem. hehhehe :D

    ReplyDelete
  6. In sha Allah, kalau rancang betul, akan mendapat kejayaan. Good luck

    ReplyDelete