Best Sangat Ke Dilwale?

Assalamualaikum fellas.
Lama blog takberupdate kan, haha Okey sekarang dah study week so ada la masa sikit nak update. Lepas final, in sha allah blog ni akan beroperasi seperti biasa :)


Cerita semalam | 221215, Selasa
Study week kali ni aku dengan Jannah je yang stay rumah sewa yang lain semua balik rumah. Niat nak balik tu mmg hado tapi kalau balik sekejap je pastu, aku study ke nanti? heehe So, Jannah ajak temankan pergi KL Sentral nak jumpa kawan gamer dia. Pastu, ajak tengok Dilwale sekali. Aihh, aku kalau bab tengok wayang ni memang takboleh lepas laa tambah plak baru lepas habis hantar assignment... pastu jadual tidur takmenentu T^T So, kitaorg gerak pukul 11.30 sampai KL Sentral pukul 11:45 pagi. Nasib teksi senang nak dapat. Sampai sana lunch kat KFC dulu. Pastu gerak pergi NU Sentral sementara nak tunggu pukul 3 petang nnt.

Lepas cuci mata sebab sale banyak giler nak mateyy. Nasib nafsu dapat dikawal. haha Pastu pergi surau semua settle mana yang wajib then beli popcorn untuk buat 'bahan' nak kunyah dalam cinema nanti. Finally, Dilwale dimainkan.


Tiket : RM15 hengget termasuk tax bagai. Yang belikan ni kawan Jannah, Wi. Dia lupa nak guna kad student tsk tsk. Nasib berbaloi. hehehe Cinema mmg full house tapi kebanyakan dorang, Indian and ada jugak lelaki lelaki yang layan hindustan XD hehe

Kalau korang tanya, best ke tak Dilwale ni? Jawapan aku, best sangat sangat hokey! Ni 1st time tengok wayang cerita hindustan. Haritu tengok trailer macam takbest sgt tapi serius aku bgtahu korang memang best teramat. Kajol Ya rabbi lawa flawless memang tengok takpuas! SRK pun dah pangkat abang pakcik sado! Badan ketul ketul kalah Kevin Zahri. teheeeee <3 Lagu pun best. Balik terus aku download OST.



Sepanjang 2 jam 30 ++ minit, macam-macam perasaan ada. Sedih, happy, kelakar, keliru. Taksempat nak berangan sebab setiap scene memang berkait. Kalau terlepas, terus jadi confius. Thumbs up untuk SRK dengan Kajol sbb chemistry antara dorang mmg terbaik. Ada satu scene tu, aku rasa dorang berlakon sambil gelak-gelak. Macam spontan jelah. haha Scene SRK dengan Kajol date tapi Kajol bg masa 5 minit je. Kalau nak cerita sinopsis korang godek sendiri lah kat google. Nak dipendekkan:

Happy ending!





Hahahaha Dah. Pergi serbu cinema semua. Sediakan tisu bagi yang mudah tersentuh macam aku. Nasib takjatuh berderai air mata. Setakat bertakong je. hihi Yang pasti, lepas habis je Dilwale ni, confirm korang terfikir nak tengok lagi sekali sbb takpuas. Percayalah. Kalau tanya berapa bintang nak bagi, aku bagi:

9.8 / 10 

0.2 hilang kat mana? Sebab buat aku ada crush kat Kajol. XD


5 comments:

  1. NOOOOOOOOOOOOO NOOOOOOOOOOOOOOOO
    QILA NAK TENGOK NOOOOOO
    OK FINE FINE WEEKEND NI QILA GI HIHI THANKS ANIES BUAT QILA JELES HAHAHAHA

    ReplyDelete
  2. belum tengok lagi T^T
    macam best je, nak tengokkkkkk TT.TT

    ReplyDelete
  3. @AqilahAzmi, haah mmg kena tengok awk! Kalau sape minat gandingan SRK dgn Kajol pun lg best. Nnt mesti rasa nk tengok lg sekli.

    @BV, taktahu nak ckp macam mana tp mmg best teramat! recommended sgt ni

    ReplyDelete
  4. @AMIRKHALIS, dh keluar daa pun. hehehe

    ReplyDelete