Food Review : WAHDAH Delight Choco Rice

No comments:
Assalamualaikum.
Blog sunyi, tidak berupdate kosong tanpa berita. Tough week for me. T^T Laptop kena repair seminggu sebab ada masalah dalaman yang kena settle sebelum buka semester 2 nanti. tsk tsk Nasiblah, 'besi buruk' ni yang still dapat berkhidmat walaupun kelihatan uzur pada luaranya. 8 tahun berkhidmat, terima kasih. Mampu guna auto-post entry je. hihi Okay, dimurahkan rezeki. Alhamdulillah baru-baru ni terpilih juga sebagai salah seorang daripada 50 orang blogger untuk satu aktiviti mereview + dapat gift. Nasib tersenarai, dapatlah jugak merasa choco rice ni.

Giftnya mestilah 'hero' utama entry review kali ni. WAHDAH Delight Choco Rice


Dulu kan famous dengan fenomena choco rice aka buble rice ni terutamanya kat Instagram, facebook. Dah ramai peniaga kecil mencuba nasib dengan memulakan perniagaan makanan ala-ala biskut, kek, pastri, susu pun ada sekarang kan? Haaa.. memang tak terkiralah berapa bayak instashop, online shop yang dah menjual produk makanan ni dan tak terkecuali juga WAHDAH Delight, yang sebenarnya sudi untuk sponsor 50 botol choco rice kepada 50 blogger yang sudi mereview produk terlaris keluaran mereka.


tak kenal maka tak cinta kan? Aku ni memang penggemar chocolate, apa-apa makanan berasaskan chocolate memang aku takboleh nak tahan nafsu 'hantu cokelet' dan ini merupakan 1st time aku merasa choco rice. Sebelum ni hanya mampu pandang, telan air liur, kerut dahi sebab hajat tak pernah kesampaian nak merasa. So, setelah merasa WAHDAH Delight Choco Rice tadi, memang ..
memang korang.. memang korang kena cuba sendiri sebab memang best !!!

- coklat melimpah ruah
- kerangupan bertih jagung yang rangup
- memang takcukup kalau makan satu, kena beli lebih
- saiz jar yang besar dan berbaloi dengan harga yang ditawarkan
- proses penghantaran yang cepat dan sistematik dan,
- yang penting 100% HALAL

Baiklah untuk cara penyedian choco rice ni, korang boleh ikut step macam kat bawah :

1. Masukkan air panas dalam bekas.
2. Rendam choco rice dalam bekas yang berisi air panas.
3. Biarkan selama 5 minit sehingga coklat cair.
4. Sedia untuk dimakan. DONE !

#Tips : kalau kat rumah korang ada chocolate rice/ chocolate chips / almond/ kekacang/ , korang boleh je add on dalam balang chocolate rice tu. Lagi variasi masa makan tu. Lagi syokk !!


Harga ialah RM 28/ 3 jar (berlainan saiz) termasuk dengan penghantaran. Promosi ni 
limited sampai 31 Januari ni je tau. Cepat grab sebelum terlambat !

PROMOSI SET COMBO CHOCO RICE mendapat sambutan yang baik daripada semua penggemar coklat. Bagi sesiapa yang belum mendapatkan Choco Rice dengan harga promosi ini, boleh dapatkannya sekarang. Untuk pembelian, PM atau WhatsApp di 016-772 4594 okay.

Lagipun, buat pengetahuan korang, WAHDAH Delight sekarang ni sedang mencari rakan niaga di seluruh Malaysia bagi penjualan Choco Rice. Apakah keistimewaan produk WAHDAH Delight (choco rice) ni ?

- produk baru yang menggegarkan pasaran online
- keenakan yang tiada tandingan
- pembelian berulang
- permintaan tinggi

Selain tu juga, keistimewaan yang korang akan dapat bila menjadi rakan niaga WAHDAH Delight :

- setiap rakan niaga akan diberikan no. id tersendiri
- PERCUMA bahan promosi bagi Rakan Niaga yang AKTIF
- maklumat anda akan disiarkan di majalah, media dan setiap medium pemasaran kami
- mendapat hadiah bulanan / tahunan yang menarik bagi Rakan Niaga yang PALING TINGGI JUALAN
- akan dibimbing cara-cara pemasaran dan bagaimana untuk melariskan produk
- pertanyaan tanpa had


So, bagi sesiapa yang nak dapatkan income bulanan dengan cara yang termudah, apa tunggu lagi sertailah rakan niaga by WAHDAH Delight. Lagipun korang akan dibimbing oleh mereka yang arif bab-bab perniagaan ni. Untuk maklumat lanjut :



Instagram : WAHDAH Delight Official 
Laman Web : www.WAHDAHDelight.com 
No. Hotline : 016 – 772 4594



Lain orang, lain citarasanya. Lain orang, lain tengkaknya kan ? So, taksalah kalau kita mencuba pelbagai jenis produk keluaran orang-orang kita terutamanya keluaran local. Sekian sahaja review saya kali ni. Berminat, boleh je terus order thru WhatsApp ke 016-772 4594 ataupun boleh inbox facebook rasmi WAHDAH Delight.



Refill Lah Bukannya Mintak Bill

10 comments:
Assalamualaikum.
Alkisahnya berlaku di Papa John's Restaurant di Berjaya Times Square. Aku dan Asilah dah buat plan cantik punya untuk meraikan cuti seminggu aka study week. Study week pun kitaorang raikan. Motif ? ntahh ==' haha Okey, sebelum masuk tu dah berkira-kira ni, nak masuk ke tak. Nak makan sini (Papa John's) ke tak ? Last-last, masuk jugak. Ni bukan pertama kali kitaorang makan kat sini. 1st time makan, "ehh boleh tahan best pizza kat Papa John's ni". Biasanya aku melahap 2 slice je tapi sampai 4 slice aku boleh telan lagi tau. Sape peminat pizza, boleh try Papa John's. Torbaiik !


Harga kat sini pun takdelah mahal sangat. Hari tu kitaorang order 5 pizza, 4 medium satu small hanya RM 50++ sahaja. Kitaorang ambil yang beli satu percuma satu. Tak ingat dah yang mana tapi memang taksangka lah harga dia taksampai RM80 even order 5 pizza.


Dua benda alah ni akan korang dapat. Yang warna kuning-kuning tu cheese. Taktahu cheese apa tapi rasa dia memang addicted. Kalau makan dengan pizza memang A+++++ Yang satu lagi macam sauce buat spagetti. Takdapat nak describe rasa macam mana. Tapi masam macam tomato pun ada. Yang penting memang best. Sorang akan dapat satu set je tau. 


Nama apa ntah pizza ni. Aku bukan penggemar sausage so aku lebih suka hawaiian chicken. Pergi mana-mana memang hawaiian chicken yang aku cari dulu. Dan kalau order kat mana-mana, cheezy wedges yang kat Papa John's ni memang takboleh lawan yang KFC. Chezzy Wedges KFC tetap legend. Bab kata tv9, dekat dihati laaah <3 <3 Kat sini (Papa John's) cheezy wedges kureng masak so still rasa keras. pfftt. Rejected!


Okeylah, dah habis pelahab semua makanan kan kecuali salad kat dalam gambar atas ni. Sayur tak fresh pastu mayonis plak banyak so memang takbalance sebab rasa mayonis tu kuatt sangat. Disebabkan termasuk dalam set yang kitaorang order, kalau tak memang takkan lah nak ordernya salad bagai ni. Tak kuasa iolls. Done, aku pun angkat lah tangan nak mintak bill. Ada sorang pekerja ni aku taksure dia tu berbangsa apa tapi yang penting memang bukan malay/malaysian. Maybe orang Nepal/Bangla. Entahlaa takboleh nak pastikan warganegara dia =='

"Bill please."

Dia pun angguk kepala. Pastu dia cakap dekat sorang pekerja ni. Bahasa apa dia cakap aku memang takboleh nak tafsir. Lama tu, ada sorang pekerja ni datang kat meja kitaorang then mintak gelas. Aku ni, "eh apasal pulak mintak gelas?" waktu ni memang aku confius apa dia nak buat pulak ni dengan gelas yang aku minum. Aku mintak bill laa. Bukan nak suruh refill. Dah la perut ni dah kembung dengan angin gas air tu, ehh dia baik hati pulak kasi aku satu gelas lagi. >.<

Okeyy, baru aku faham. Abang Nepal/Bangla tu salah faham ni. Aku cakap nak bill. Bill bang oiii bukannya refill air. =.= Terpaksa aku minum jugak air yang dia dah refill tu. Aku dengan Asilah nak je gelak #hauhuahuhahuahua tapi control. Muka masing-masing masa tu dah merah tahan gelak. Then aku suruh Asilah panggilkan pekerja lain. Melayu. Hah! Ada pun melayu. Barulah dia bagi bill.

nen ohhh nen.. . 

bang ohh bang. ..

Lain yang aku mintak lain yang kau kasi. Sape sebenarnya kena rasa malu Aku ke mamat nen/bang tu ? huhu Nasiblah takde charge yang kena. Kalau takkk.. Kalau tak aku kena bayar lah jugak ^^ Sape suruh minum air tu kan ? haha XD Ni lah akibatnya kalau bukan orang Malaysia kita yang jadi pekerja. Dorang tu bukannya takboleh langsung cakap malayu tapi sleng melayu dorang tu aku sendiri pun takfaham. 

Sebab tulah aku taknak jadi yang 'tukang meng-order' makanan ke, yang kena bayar ke, yang angkat tangan mintak refill ke.. macam nilah jadinya. Kalau diingatkan balik, kelakar pun ada plak. huhu Nasib kau lahh badan. 




Berjaya Times Square Theme Park

6 comments:
Assalamualaikum.

Semalam lepas makan kat Nando's kitaorang decide nak pergi jenjalan cuci mata dulu kat level 3 (area yang kedai ada pokok daun tuu) bukan nak cuci duit eh! haha Dekat sejam jugak, masa tu dah nak pukul 8 malam. So, kitaorang pun menuju lah ke destinasi seterusnya

Berjaya Times Square Theme Park (level 5)


Rugi >.< Ergghhh Sebabnya aku masa ni pakai skirt. Oh oh oh Bukan short skirt meh. Skirt labuh yang biasa orang pakailah. Sebab semua ni last minute plan. Ingat nak pergi makan, then jenjalan shopping cuci mata je. Eh, terlanjur pulak aku ajak dorang ni pergi theme park. hihi Tapi niat dalam hati sebenarnya memang dah lama plan. BTS ni memang port kitaorang lepak. So, kekadang tu dengarlah 'bunyi' roller coaster kat theme park tu. Apantah nama saintifik dia. Lupaaaa


Rate : 9.5/10

Kitaorang masuk pukul 8, pukul 10 dah nak tutup ==' pffttt ! Fikir balik baru menyesal sebab sempat main 3 mainan je out of 10. Sempat je sebenarnya kitaorang nak main paling kurang 5 TAPI ada sebab kenapa takboleh nak main daaa. Ni based on my experience dan opinion aku la, better korang elakkan daripada main mainan yang namanya Dizzy Izzy. Ya Rabbi ! Mmg feninggg giler ! Kitaorang lilahhi memang taktipu hampir nak termuntah lepas main mainan ni. Ada lelaki ni pun dah terduduk masa lepas habis. Seriusss, extreme beb ! Nasib aku tak muntah betull. 

Tapi disebabkan aku dah main menatang ni, habis mainan lain aku dah takboleh main. Tengkak ni terasa loya, kepala memang pening habiss. Ingatkan nak naik lah sekali lagi Supersonic Odyssey (nama betul untuk roller coaster tu) . Harapan dah musnah lepas main Dizzy Izzy tu :


Rate : 2/10

Bukan sekali dia pusing, 3 kali ganda. Kalau nak merasa sendiri 'azab' haaa naiklah dipersilakan ^^
Tapi kawan aku yang lain cakap takdelah pening sangat. Entahlaa nakk.. . bagi aku memang pening. Satu lagi mainan yang sempat kitaorang main ialah Oort's Express.


Rate : 5/10

Pening tu adalah sikit tapi memang takboleh lawan Dizzy Izzy tu. Korang perasan tak dalam gambar ni semua yang naik akan 'ketepi'. Err, maksudnya semua akan ke kanan.. Haa! Sebab memang macam tulah keadaan korang bila naik benda alah ni. Aku tak habis-habis gelak sebab dikepit oleh Nana. Orang lain angkat tangan, tapi kitaorang berpaut kat besi tu. ==' Patutlah sakit habis tangan, bahu, pinggan. Biasalah first time. huhu

Selain dari 3 mainan ni, ada 7 lagi mainan yang boleh korang main :

1. Robo Crash 
2. Botanic Drive **
3. Fantasy Trail **
4. Buddy Go Round **
5. Crazy Bus **
6. Space Attack
7. DNA Mixer

# yang bertanda (**) ni lebih sesuai untuk kanak-kanak bawah 12 tahun. Tapi nak jadi kanak-kanak ribenna pun boleh. Dah bayar mahal-mahal, main laa sampai puas !

Beg, plastik shopping semua takboleh bawak. Phone pun takboleh tau sebenarnya. Tapi kalau korang ada pocket, boleh letak je kot kat dalam poket tu. Nanti korang kena beli kad, pastu dorang akan bagi token dan locker. Tak fahamm ? Takpe, nanti korang faham sendiri laa bila dah ada kat sana  nanti. Mainan-mainan extreme macam no. 6 & 7 + roller coaster tu.. memang berisiko kalau nak bawak phone sebab korang akan pusing 360 darjah. Takde belas kasihan HAHA XD




Bayaran yang dikenakan untuk adult + MyKad ialah RM 38
Untuk kanak-kanak + MyKad ialah RM 28



Rumah hantu (Haunted Chamber) dengan 5D Transforce Game tak termasuk sekali. Tu kena bayar asing. Rumah hantu semalam dorang cakap RM 9 sorang ==' Pfttt ! Pokailah aku. Taksilap yang 5D tu RM 15 seoarang. 

*****************

Disebabkan 'kesan' daripada naik Dizzy Izzy tu takhilang lagi kitaorang decide naik monorel sampai KL Sentral then terus ambik teksi. Semua dah tak larat nak naik LRT even satu stesen daripada KL Sentral (Bangsar). Nampaktak betapa 'seksa' nya semalam .. tsk tsk #sape suruh cari penyakit kan?
Manalaa aku tahu kena ambik coupon dulu sebelum ambik teksi berdekatan dengan KFC tu. Selalunya terus tanya pakcik teksi, boleh hantar ke tak.

Ya Rabbi Tahu tak berapa charge daripada KL Sentral ke Bangsar ?! Biasanya kitaorang kena bayar paling mahal pun dalam RM5 sahaja tapi semalam kena sampai RM 12 . Eh pebendaaaaa ?! Bengang plak aku. Mahalnya hidup kat Malaysia ni. Memang sengaja ambik kesempatan. Lepas ni malas dah aku nak naik kat sana. Yang jaga kaunter tu macam biasalah senyum pun jangan harap nak bagi. Letihh sangat ke melayan customer ???! alahh duduk je pun kerja dia ==' 

Yesterday was not my lucky day. Even dah habis final alhamdulillah tetap bersyukur. Esok dah nak balik tganung ! Sem break dah titewwww Huyaaaaoo !!!
# gambar kat theme semua ambik dari Google, untuk owner terima kasih, saya pinjam gambar eh.











Food Review : Nando's Berjaya Times Square

2 comments:
Assalamualaikum, sahabat semua.
4 paper dah habis. So, alhamdulillah final exam untuk semester 1 ni pun dah berakhir. Esok dah start sem break sampai awal bulan 2. Kitaaa enjoyy ! Tadi, aku dan sahabat-sahabat kesayangan aku ( Nana, Asilah) decide nak lunch kat Nando's Berjaya Times Square.

< peri - peri sauce >

Pukul 5 lunch ke ? haha XD Habis exam pukul 4 so dah termasuk sekali dengan dinner lah kan ? Sebelum masuk, kitaorang survey dulu menu. Apakebenda lah nak order nanti. So, kat luar tu ada disediakan menu. No worries guys. Pot pet pot pettt.. finally, dapat juga merasa Nandos HUREYY

Walaupun sebelum masuk dah decide menu mana nak pilih, tapi macam biasalah kitaorang ni takkan terus order. Tambah pulak dengan si Nana tu hadooyaiii. .. Ada je soalan nak tanya.


**************

Coleslaw tu apa ?

Peri-peri chicken tu ayam jenis apa ? Kenapa nama dia Peri-peri ?
Besar ke saiz ayam ni ? Kan nanti aku tak kenyang >.<

Habis tu, side dish tu apa pulak ? Eh aku nak order burger lah nanti kalau lapar lagi.
Eh tak nakkk laa. Tak jadi. Nak makan nasik. Nasi ada ?
Mediterranean rice tu apa ? Nasi arab eh eh eh ??


*********************

Tulah perbualan yang biasanya aku kena hadap kalau dengan si Nana ni. Haha Takpe Nana, aku
sabar je jawab persoalan yang timbul dalam kepala hotak kau tu eh ==' Orait, so lepas 10 minit memerah otakk bergabung tenaga. Muktamadd !! Kami pilih :



Platters To Share : Full Platter
*for 2-3 people to share

- whole chicken
- 2 LARGE or 4 REGULAR sides 

TOTAL : RM 55(exlude tax)


< click gambar untuk zoom >

Sides boleh pilih. Sides ada dua size ; regular dan large.
Sides yang available kat Nando's BTS :

1. Chips
2. Coleslaw (M)
3. Potato Wedges
4. Corn-on-the-Cob
5. Garlic Bread (S)
6. Spice Rice
7. Mediterranean Rice
8. Grilled Veg
9. Side Salad

*aku taktahu lah aku silap ke apa tapi sides yang available kat Nandos ni berbeza mengikut tempat. Kadang tu, tempat lain ada fries tapi kat BTS takde. Entahlaa, maybe aku tersilap pandang ke.Tapi aku sure dalam menu tadi mmg takde fries.

< whole chicken with mild peri-peri sauce + mediterranean rice >

< potato wedges + mediterranean rice >

Food Rate : 9/10

Alhamdulillah kenyang aku makan. Kalau nak review satu-satu, untuk chicken masa nak order nanti, waiter/waitress tu akan tanya peri-peri sauce apa yang kita nak. Peri-peri sauce ni yang palingg panas dipasaran sebenarnya. Yang memang kalau pergi Nando's, orang akan dapat merasa sauce peri-peri ni. Terdapat 4 jenis. Boleh refer pamplet kat bawah ni :


Kitaorang pilih yang mild peri-peri. Rasanya masam masam manis campur pedas sikit. Lebih kurang rasa kuah ayam/ikan percik. Sesiapa yang suka pedass, ahaaa! Memang sesuai sangatlah.


Untuk minuman kitaorang order :

1. Sunkist Juice (RM 7.90)
2. CokeLight Gls (5.90) **
3. Strawberry Gls (5.90) **

Both yang ada tanda (**) boleh refill sesuka hati korang berapa banyak yang korang nak. Tadi aku refill sekali je, memang TAKDE charge yang dikenakan. No worries XD Nak sepuloh kali pun boleh.
Ohyeahhh, maaf part drinks TAKDE gambar. peace V

Sedikit je gambarnya maklumlah kitaorang ambil yang set punya tu bukannya yang ala carte. Overall aku puas hati sebab service memang A+ Lancar je takde banyak masalah. Rasa makanan pun memang 'kena' dengan selera western aku. InsyaAllah kalau ada rezeki, nanti nak try menu lain la plak. hihi Aku ni memang spesis food hunter. Teringin nak makan boat noodle. ==, hehe InsyaAllah soon .. .

# Total incl govt tax + service charge = RM 86.65
Sub total : RM 74.70
Service charge : RM 7.47
Govt tax : RM 4.48
Total : RM 86.65










Tidur Mesti Berselimut

4 comments:
tidur mesti berselimut, ..
tak balot satu badan, kalau dah tutup bahagian kaki pun dah cantekk *thumbs up
takde selimut? bantal, kain pelikat ayah, kain batekk, beg.  takkesah lah asalkan kaki aku dah
cover. kalau tak selimut, silap haribulan esok kau dah jadi orang lain. Sebab malam tu, roh kau dah tertukar dengan roh roh yang merayau tengah malam. Iyeee.. percayalah.==,

Assalamualaikum.
Ni nak buat survey, sape kat sini yang tidur WAJIB berselimut ? Yang jeniss takboleh tinggal bantal busukk tu takpelah. Dimaafkan. Aku memahami. Banyak sebab kenapa aku kalau tidur MESTI berselimut.


Walaupun 1/4 je kegunaannya kat badan aku ni, highlight part mesti bahagian kaki lah kan. Musim panas, musim kemarau, musim tengkujuh sekalipun, selimut , jangan ditinggalkan. 1/4 tu cover kaki. Yang bahagian tertedah cari hangin kipas. Mula-mula terselak sikit bahagian lutut. Esok pagi, dah takde nampak kelibat selimut. Sape ambik entah

1. Pernah 'tersepakk' something waktu tengah raba-raba cari selimut.
Masa ni darjah 3. Waktu tu aku terjaga malam. Mata tak celik pun. Setakat nampak tak nampak je. Maklumlah gelap kan. Tangan ni je yang sibuk bekerja. Teraba-raba cari manalah selimut kesayangan aku nih. Patutlah sejukk, takberselimut rupanya aku malam tu. Eh eh sedap sedap aku raba-raba. .. selimut dah jumpa. Biasalahkan, kaki ni terajang sana terajang sini nak 'bukak' selimut tu. Tersepakk pulak menda lain. Apa tu ? Manalah aku tahu yang oii. Dah la strategic betul tempat dia time tu. Betul-betul kat jari kaki aku.

Nampak memang taklah. Mata pun entah bukak entah tertutup. Tapi masa sepak tu memang betul-betul terasa kat jari-jari kaki aku ni. Huh! Buat-buat taktahu pebenda tu pastu selimut satu badan.

2. Hantu akan masuk melalui ibu jari kaki
Ni kes selalu suka tengok cerita yang mengubat orang sakit kat astro Prima dulu lah. Apa ntah tajuk rancangan tu. Adalah pak ustaz ni cakap, hantu ni tempat paling senang dia nak masuk dalam badan manusia ialah melalui ibu jari kaki. hah! Dah pak ustaz cakap macam tu apa lagi.. tidur mesti cover lah sampai ibu jari kaki. Tak pun buat shortcut. Cover dari lutut sampai jari kaki jer. Aku
takk ! haha Dengan ibu jari tangan sekali aku tutup. So, masa nak tidur aku genggam dua-dua tangan aku. Pastikan ibu jari duduk dalam. Faham ke idok ? haha Dulu laa. Sekarang dah tak macam tu da. Kekadang je lepas layan cerita seram sorang-sorang. Teringat pulak kata-kata pak ustaz tu ^^

3. Rasa macam tak berbaju
Eh taktipu. Betul laa. Kalau takberselimut kan, korang tak terasa diri ni macam terdedah sangat ke ? Even dari atas sampai bawah korang pakai baju. Siap dengan stokin bagai tapi bagi aku kalau takberselimut terasa macam . .. too open. Hangin kipas kuat sangat. hoho Tapi, kalau malas cari selimut, setakat pakai stokin pun takpe. Tapi kan.. otak aku yang kreatif ni pernah berimaginasi,

nanti kalau hantu tu tanggalkan stokin yang kau pakai macam mana ? Pastu dia masuk lah thru ibu kaki kau lepas dia tanggalkan tu. Eh, kreatif betul otak kau nakk ! =='

4. Nak mati, takyah selimut
Hihi Ajal dan maut ditangan tuhan betul tak ? Point kat sini sebenarnya, kalau dah tahu musim sejuk, musim langit mencurahkan air hujan, musim air pasang.. takyah tunjuk power sangatlah konon-konon tak sejuk. Mestilah berselimutkan. Kita ni manusia, bukannya polar bear yang kulit tebal tu. Even kura-kura pun menyorok dalam cengkerang bila sejukk. Eh ye ke ? O.o hihi Teori diri sendiri.

Lagi satu, aku ni kalau tidur #kat rumah jelah Mesti kena ada bantal paling kurang 5. Paling kurang okey. Bukan paling maximum. Minimum 5, max lantak lah. Nanti aku susun keliling katil kasi muat. haha Aku pernah baca tak ingat kat mana, yang mengatakan orang yang tidur banyak bantal ni sebenarnya seorang yang kurang berkeyakinan. Senang cakap penakutlah. ahahah Tapi, yang tu aku admit. Aku memang kurang keyakinan. Penyakit orang melayu sebenarnya =,=

tak nak dah kenangan tersepakk something tu berulang lagi. Tak sanggup aku nak hadapnya.
haha Walaupun dah satu dekad, fresh lagi kenangan tu dalam kepala aku. oh! Apalah agaknya 'makhluk' yang menumpang kat kaki aku haritu eh ?? Eh seram plak kalau fikir.







Last Paper.

5 comments:
Assalamualaikum.
Hari ni dah masuk hari ke-4 aku bosantaktahunakbuatapadalambilikkathostel. Haha XD Bosannya takboleh nak ceritalah. Kata je duduk kt KL, baik aku duduk rumah. Takbosan pun huhu Duduk rumah jadual aku confirm packed ! haha Takterkawal adalah. Nak buat itu, ini .. semua nak buat. Tu kalau kat rumah laa, sekarang aku kat hostel =='


Sabar lahh.. sabar. Baru Seminggu lebih stay sini dah banyak komplen ! Aku sebenarnya jarang sangat-sangat rasa bosan melainkan, aku memang takde apa nak buat. Kalau ada assignment tu lain cerita lah kan. Ni ZERO. Class dah habis daa. Kalau dah final takkan tetiba ada plak kuliah kan, .. . Yang bermain-main dalam kepala ni.. study. Studylah nak oiiii ... . cakap nak forflettt. =,=
Cita-cita nak hiatus sampai final tak kesampaian laah. Gap terlampau panjang, taktahan.

Nak throwback #tb boleh ? 4 Januari 2014, tahun lepas.. Merupakan first class aku untuk ambil lesen. haha XD Teringat lagi waktu tu. Dah la takberteman sepanjang dengar ceramah yg 5 jam ++ tu.. tertidur.. eh eh penceramah tu terperasan plakk aku tidur. Dah jadi mangsa. Kena jawab soalan, nasib betul .. hihi . Ni ada entri yang aku ceritakan detikk yang berpontengsi untuk memalukan aku . tsk tsk

Part 1 
Part 2

Tahun baru. Ramai blogger yang tukar template, design, baju, seluar blog dorang. Aku ? Hampeh ! haha Maaf laa. Mood tu takdatang lah. Kalau dah muakk, bosan mintak ampun lah ye. ^^ Dah jam 4.30 petang, makan pagi pun tak. tengah hari pun taak. Haishhh malas betul nak turun bawah (cafe hostel) . Bawah je pun. Lif ada, tak nak lif konon nak exercise, tangga pun ada . ==' Sabarlah wahai perott, nanti aku refill kau eh.