Assignment : Model 'company' Sendiri

Assalamualaikum.
Hari ni aku takde class. Happy nya Haha Esok baru start class. Tapi minggu ni heavy week sikit sebab, dalam minggu ni laa ada test : Programming, Tech. Math dgn Competency.English.
So, takboleh enjoy-enjoy sangat even hari Jumaat ni start SEM BREAK. Ohyeahhh! Seminggu je pun tapi okeylaa. Lepas ni, rasanya dah takada cuti panjang. Bulan 12 nanti final.

Dan naik je daripada cuti, ada satu assignment menanti untuk dihantar kepada lecturer. Yang ni subject Multimedia pulak.

Poster In The Making 

Jyeahhh. Ini assignment aku. 
Design a poster; you may choose any types of poster example product, event, movie, campaign
etc. You have to decide a suitable theme, choose the correct colour, apply your creativity, neatness, and must put a slogan/tagline.
This task requires you:
  1. to capture a product photo,
  2. to be a model of the product / event,
  3. edit, add text and apply suitable effect to your design.

Yang paling takboleh blahh tu, syarat no.2 . Kena jadi model dalam poster tu. Mean, aku kena ada dalam poster tu. Muka aku kena ada dalam poster tu. 
Lantak la macam mana korang nak buat, asalkan muka kena ada dalam poster tu okey ? ==' 
Aduhai! Macam mana lah aku nak buat ni. Alhamdulillah, idea datang melimpah ruah, sampai aku pun dah feningg nak pilih yang mana. 


Oh tu bukan aku. Haha Ni hasil karya aku time bosan tadi. Syok syok tengah edit, tetiba pulak datang dugaan yang tidak diingini. Habiss hasil kerja aku. Nak save macam mana? Agaknya terpaksa (X) | Close photoshop then bukak balik. Sadissss tsk. tsk.

Nanti nak buat shooting kat KLCC. ngehehe Konon-konon jadi model lah sehari. Model untuk company sendiri pun boleh. Apa ? Kau mampu ??! haha ^^

#updated: nak tengok hasil poster, boleh ke link dibawah:
http://anies-msletoes.blogspot.com/2015/08/assignment-student-multimedia.html

2 comments:

  1. Nnt share la dgn kita gmbr2 photoshoot. Mmg seronok kalau join photoshoot. Nak tengok gambar..nak tengok nak tengok..

    ReplyDelete