Merdeka Kah Kita ?

Assalamualaikum.
Alaa ~ ~ tak sempat nak update entry ni semalam.. haha macam lama jer padahal baru beberapa minit yang lalu. .. Alhamdulillah semalam, merdeka !!! jyeah. eh ! Bukan semalam merdeka, Malaysia ni dah 57 tahun merdeka.. harap Malaysia ni akan terus merdeka, bebas sampai bila-bila , amin. Sebenarnya tajuk tu memang tak kena mengena pun dengan isi entry ni.. Saja nak buat korang tertanya-tanya, sama ada betul ke kita ni dah merdeka ??? merdeka dari segi apa sebenarnya Malaysia sekarang ni ? Dan apakah 'benda' yang kita belum merdeka ? Siapa tahu jawapannya, .. share-sharelah diruangan comment yer ^^

Tadi, setelah sekian lama tidak melepakkan diri di pantai menghirup udara 'merdeka' buat pertama kali dalam tahun 2014 ni, aku telah berjaya menjejakkan kaki di pantai Teluk Lipat, Dungun.. *even rumah depan pantai je ponn** ==' haha malasnya aku keluar rumah.. Habit mengumpul lemak memang tak akan pernah pudar,, .. guna Vanish pun tak boleh tanggal kak =,=



Ni lah suasana pantai Teluk Lipat masa petang tadi.. kawasan ni takramai sangat orang so memang bebas nak buat aksi apa sekalipun.. haha Aksi apalah agaknya yer ?? Selfie lah.. Lama kot tak 'berkoya-koya' kat pantai ni. Dulu masa zaman sekolah tu pernah lah jugak keluar dengan kawan then lepak kat pantai sekarang semua dah sambung belajar. Cuti pun tak sama so.. hurm T^T


Kalau datang Dungun jangan lupa singgah dulu kat pantai TL ni. .. kedai makan belambak habak hang. Memang sepanjang jalan pantai ni, kedai makan banyak sangat. Nak makan kerepok panas-panas, ikan celop tepung, udang sotong celop tepung .. pisang dengan ubi keledek goreng.. memang kat sinilah tempatnya.. LOL memang tengah promote Dungun pun >.^ Kat sini jugaklah terletaknya Uitm Dungun. Syioooot weyh petang-petang lepak sini release stress.. jangan datang dating sudaah

Akhirnya kamera Sony Xperia z1 ku juga mampu kelihatan seperti kamera iPhone 5s haha Yeahhh ! Akhirnya ada jugak effect contrast/brightness untuk sony.. 



1 comment:

  1. cantik pantai ni, nampak ada bot nelayan, ada kampung, mesti meriah malam-malam ni...

    ReplyDelete