ICYDK

Assalamualaikum.
Tiket bas dah beli.. tunggu nak naik je nanti. So, esok dah bermulah journey aku untuk 1st sem di Unikl. 2bulan lebih aku di Unikl tu just untuk short sem. The real sem start 8 September ni. So, do pray the best for me yoo guys ^^

Lately, ramai yang tanya apa font yang aku gunakan dalam blog ni.. then apakah tajuk lagu yang selalu 'menyambut' kedatangan korang bila visit blog ni.. So, entry ni aku bagi jawapan tentang persoalan yang bermain-main difikiran korang yer. hihi


Since 3 April tahun ni, buat pertama kalinya.. aku taktukar pun aku punya skin, template, header  Agaknya header ada kot aku tukar sekali. Tu pun sekali. Kalau dulu, tak sekali, dua kali sebulan aku tukar. Aku rasa macam bosan sangat tengok blog aku ni so aku tukar , .. tukar ..sampailah aku rasa puas.  Sekarang, memang aku dalam perancangan nak tukar design blog ni tapi disebabkan Photoshop aku ada problem so kena tunggu sampailah photoshop ni ok balik. huh =='

So, untuk font bagi sesiapa yang nak tahu : 


happy monkey

Tu nama font yang aku guna. Tak ada tokok tambah pun yer. Korang boleh cari font ni kat mana-mana web font insyaAllah jumpa. Kalau takjumpa boleh tanya aku lagi.. haha



Dan untuk lagu yang dimainkan dalam blog ni ialah :

teardrops in the rain

Lagu ni dinyanyikan oleh semua member CN Blue dalam satu konsert dorang. Kiranya yang ni bukan studio record. Sebab tu lah kalau korang dengar betul-betul, ada bunyi orang bersorak, tepuk tangan.Sbb aku convert format video yang aku ambil dari youtube tu, aku tukar kepada format mp3.
Lagu ni ada banyak version, tapi aku paling suka yang korean version. Sebab 90% lagu tu Jonghyun yang nyanyikan.. hihi 10% Yonghwa. Disebabkan aku nak letak dalam blog, so aku prefer acoustic version. So, aku jumpa lah video kat atas ni.


hihi ^^ Nilah Jonghyun. Lee Jonghyun .. model kekal untuk blog aku ni. Bila akan diganti orang,  ? agaknya memang aku taktukar orang lain dah. Setia.. setia lah sangattt hahaha bias lain ramai lagi mengekori dari belakang.. T^T

Short entry from me. Nanti ada kesempatan lain aku update lagi cerita yang lagi hangattt. Dalam draft tu ada banyak je entry, tapi akan dikuarintinkan buat sementara. Lagipun, sekarang ni aku tengah gigih nak menghabiskan drama The Masters Sun. Aku tahu aku ni dah lama ketinggalan. Entah, tetiba baru-baru ni terasa nak tengok drama ni pulak. Nasib hero hensem.. So Ji Sub.. Tak sangka dah 34 tahun tapi still gagah perkasa.. kui3 ~

Aku ada download drama ni siap dengan eng subs . Korang nak tahu ke kat celah mana aku jumpa laman web yang kasi free download drama MS ni ?? Next entry kita jumpa eh.. haha


Agaknya bukan aku sorang je kan yang beranggapan yang Yoon Doojoon ni versi 'muda' SJS. Kalau korang tengok MS, korang tahulah apa yang aku maksudkan. Muka dorang ada iras-iras.


Sama kan ? hihi Hypothesis diterima .. Jyeahhh
#ICYDK : just short form untuk in case you didn't know. Saje nak buat korang berfikir sikit .. hihi Agaknya korang dah boleh agak kan yang ICYDK ni short form untuk ap.




No comments:

Post a Comment