Review IGshop : Custom Casing Murah

Assalamualaikum semua.
Final exam dah habis Jyeahh ! Maka tamatlah short sem dan bergembiralah untuk 2 minggu ni. Dalam gembira pun ada duka : ( Dah laa kena kosongkan semua barang dalam bilik then roommate pun maybe dah orang lain bila naik cuti sem nanti. Okay back to the topic ! Kalau korang mencari manalah IGshop yang menawarkan harga custom casing TERMURAH, baca entry ni sampai habis okay ? Korang pasti takkan menyesal. Percayalahhhh ^^

Harga moderate untuk custom casing kebanyakannya dalam RM40 keatas. So, bagi aku agak mahal lah. Kalau nak tukar-tukar casing, macam tak berbaloi je. Kalau quality bagus takpe, kalau sebaliknya ??? Okay, casing yang aku tempah ni ambil masa 3 minggu untuk sampai di tangan aku. Aku tempah sebelum raya. Disebabkan booking dah full, so aku terpaksa tunggu 2-3 minggu untuk casing ni siap. Kalau tak, seminggu lepas raya dah boleh siap. So aku terlambat beberapa jam je.

Ni design yang aku pilih sendiri. Credit to the owner. Aku sendiri pun lupa siapa owner asal yang edit gambar Jonghyun ni. Apapun, thanks yaa <3 Design yang simple dan sesuai untuk dijadikan casing :


So seperti yang dijanjikan, semalam casing ni sampai. Terujanya nak tengok hasil idea aku ni diolah dijadikan casing.. haha BM aku perhhh .. Okey, nak tengok hasilnya ? tada tadaa ..



Amacam ? Mengancam tak ? haha So, ada yang berminat nak tempah ? for sure, ada jugak model phone yang IGshop ni tak ambil. Korang boleh pergi terjah je IGshop ni bila-bila masa korang suka. Yang penting trusted ! Ye.. trusted Semua dah terbukti sebab aku sendiri dah jadi salah seorang customer. So, apa nama IGshop ni ?? Sabar... aku tahu korang dah tak sabar nak survey IGshop ni, kan ?




Haa ! Nilah IGshop yang aku maksudkan tu. Apa tunggu lagi, serbuuuu !!!

1. Custom Case : RM30 - RM40 (include postage)
Bergantung atas saiz phone tu. Kalau phone korang saiz macam phone aku ni : Sony Xperia Z1 , harga dalam RM35. Bukan fullprint. Kalau full print maybe RM40 kot. Bukan rubber case tau. Hardcase. Bagi aku berbaloi sebab design yang aku nak tu memang sama dengan apa yang dia buat. Kalau iPhone dalam RM30 jer. Apa-apa korang tanya je empunya IGshop ni. whatsApp la senang ^^

2. Already Design : RM 20 (include postage)
Apa yang aku maksudkan ialah, sekiranya korang pilih mana-mana design yang terdapat dalam IGshop ni, harganya cuma dalam RM20. Macam-macam design ada. Kalau taksilap aku, setiap minggu ada update design terbaru. So, sila tahan nafsu korang yer.. Haha konfem menggoda.

Berminat ? So macam mana nak order dan contact owner ? 


WhatsApp : 013-2539271
Wechat : helmi gee



Jangan segan silu. Tuannya baik orangnya. Friendly habiss. Eh yeke ? haha Maksud aku, korang tak perlu risau lah.. Tanya je apa persoalan yang timbul. Tapi kalau nak tanya design untuk model handphone korang ada ke tak, better korang tanya thru instagram je. Comment je kat salah satu gambar dalam IGshop ni. Kalau berminat nak order, terus whatsApp tau. 

Hari tu aku ada mentionkan nak review, bukan review sangat pun.. just nak kasi tau kat korang, ataupun kpopers kat luar sana pasal satu kedai ni kat TS (Times Square) yang menjual barang-barang Kpop. InsyaAllah, kalau tak ada aral melintang, esok aku update entry pasal tu ok. Till here ..




2 comments:

  1. Mengancam tau casing awak hehe.

    ReplyDelete
  2. @Nadya Bubble, haha mengancam kan ? Tu la.. dsebbkan gambar boyfriend ada kat casing, hari-hari nak tengok ^^ *gedikk kan ?

    ReplyDelete