2014 CNBLUE Live Can't Stop in Kuala Lumpur Merchandise Contest

Assalamualaikum semua. Yeahhh ! Finally, Kak Sally buat jugak CN Blue's merchandise contest ! Harap belum terlambat lagi penyertaan saya ni almaklumlah, hari ni baru berkesempatan nak buat entry penyertaan. 1st dapat tahu yang Kak Sally anjur contest yang melibatkan pemberian hadiah merchandise CN Blue, saya pun dah nak meroyan, .. ^^ Serius taktipu. Syarat yang teramat simple, namun ada satu soalan mencabar yang menanti .

Kenapa Kak Sally kena pilih saya sebagai pemenang, ....

Sebelum saya menjawab pertanyaan Kak Sally tu, for those yang belum lagi join contest ni, jom semua memeriahkan contest ni terutamanya BOICE out there <3 Rugi korang tak join. InsyaAllah masih sempat lagi

<< klik banner di atas untuk join >>


Syarat-syarat Penyertaan :
1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, Follow Instagram Sally (Kalau ada + optional kalau nak) dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
2. Klik C.N.B.L.U.E
3. Buat satu entry bertajuk 2014 CNBLUE Live Can't Stop in Kuala Lumpur Merchandise Contest.
4. Jawab satu soalan, "Kenapa Sally kena pilih saya sebagai pemenang...."
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
6. Pemenang akan dipilih oleh Sally 100% (Tiada bantahan akan diterima) 
7. Contest akan berlangsung daripada 17th August 2014 sehingga 20th August 2014

Hadiah menanti pemenang bertuah ialah, jeng jeng jeng :


 Pemenang UTAMA :
White Falcon Guitar Keychains yang bernilai RM20 x 1 pemenang

Hadiah SAGUHATI :

Button badge /  poskad x 4 pemenang



Hadiah semua gempak-gempak! Ya Allah harap murah rezeki kat contest Kak Sally ni. So, bagi memenuhi syarat yang ke-4, here are the reasons kenapa Kak Sally kena pilih saya sebagai pemenang :








Kenapa Kak Sally kena pilih saya sebagai pemenang, ....

1. Sebabnya saya berjanji dengan Kak Sally bersaksikan readers sekalian bahawasanya saya takkan pernah sesekali curang kepada Jonghyun even kerana memiliki merchandise guitar yang tertera nama Jung Yong Hwa. Kak Sally jangan risau, kita takkan bermadu punya hihi ^^

2. Sebabnya saya memang fanatik tahap ketiga, tahap yang masih lagi terkawal sekiranya memiliki button badge yang ada gambar Jonghyun tu. Yup, insyaAllah terkawal dan sangat berterima kasih kat Kak Sally kalau saya dapat memiliki button badge tu : 3

3. Sebabnya saya tak kisah kalau ada berpuluh ratus ribu pun poskad CN BLUE, dah nama pun minat/ obses dengan empat jejaka hangat tu, dan saya takkan pernah jemu and can't stop to love and adore these boys. Will always support them.

4. Saya merupakan salah seorang generasi BOICE di Malaysia bersama Kak Sally. 

5. Walaupun kita minat pada group yang sama, tapi saya takkan ambik Yonghwa Kak Sally sebab the person yang saya adore sangat ialah Lee Jong Hyun. Our Burning Guitarist <3

6. Walaupun keychain guitar kat atas tu ada tertera nama Yonghwa, tapi Jonghyun dengan gitar takdapat dipisahkan. hehe *macam tak menjawab soalan je*


7. Masuk kali kedua CN Blue adakan konsert kat Malaysia, sekalipun saya takpernah pergi konsert dorang so kalau dapat merchandise fresh dari konsert tu pun kiranya dah cukup untuk student macam saya : D

8. Gitar tu boleh menjadi replika mainan buat saya. Kalau tengok MV atau konsert CN Blue, boleh lah turut sama main gitar sekali dengan dorang even gitar tu tak keluarkan bunyi ==, alah, buat lah sound effect sendiri. Pandai-pandailah kan ? hehe *apa aku merepek ni ?!*

9. Yonghwa + Jonghyun + Jungshin + apa position dorang dalam band ??? = CN Blue + Minhyuk


takkan dilupakan our handsome boy, Kang Minghyuk 


10. Tak dapat nak describe minat saya kat band ni. Walaupun takpernah ke konsert dorang, tak pernah tengok dorang buat persembahan live, dapat layan youtube featuring CN Blue members pun dah kira okey.

Huh ! Sepuluh reason saya bagi tapi tak semua daripada jawapan tu menjawab pertayaan Kak Sally, kan ? haha Sejujurnya saya memang nak nak sangat menang salah satu merchandise kat atas tu, dan yang paling saya suka for surelah white falcon guitar tu. Untungnya Kak Sally dapat pergi konsert dorang, .. saya ni jangan cakap konsert, nak beli merchandise sampai harga RM20 tu pun berkira.. haha Saya ni still lagi student, so berjimat cermat amat digalakkan. 


Kesempatan ni jugak, saya nak berterima kasih kepada Kak Sally sebab anjurkan contest ni even pemenang belum diumumkan lagi. Kalaulah dimurahkan rezeki, bertambahla lagi satu koleksi CN Blue merchandise saya. Kak Sally jangan stop post any entry related dengan CN Blue okey, sebab sayalah salah seorang silent readers di blog Kak Sally. I love the way you expressed your feeling in your blog. Haha macam surat cinta dah.. Layan jelah Kak Sally B- )

#kalau biasanya Kak Sally belanja gambar Yonghwa kat readers, ni saya nak belanja gambar husband kita berdua. hihi Hensemnya dorang ni.. Melting - melting ... 





Dan tidak akan pernah complete CN Blue tanpa code name Lovely dan
code name untouchable. Till here.. Semoga ada rezeki kat contest ni, Amin.










3 comments:

  1. Salam…Sally singgah buat spot check..kekeke
    Nantikan pemenang dia esok (26th August 2014) pukul 2 petang ye! :)

    ReplyDelete
  2. Congratulation sebab menang :)

    http://girangdottaeminmuch.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. @Sally Samsaiman : dupdup menantikan pemenang :3
    @Girang Daniel Batisah : thanks. Girang pun sama, tahniahh

    ReplyDelete