Running Man VS Ice Bucket Challenge

2 comments:
Assalamualaikum.
Just wanna share with you guys gif yang aku ambik dari tumblr. credit to : smtownbaby Haha Thanks to her/him sebab buat gif untuk running man member. Tapi, sorang je takde, Jihyo noona. Aku pun taksure sama ada Jihyo noona memang tak ada orang calonkan dia ke, ataupun dia just donate without buat challenge tu. Takpe, nantikan jelah.. haha

Kalau hari tu aku ada share yang Jonghyun dengan BF dia, Kim Jonghyun of SHINee .. Kalau nak tengok ni linknya : klik SINI. So hari ni takada video. Video tu aku malas laa nak upload banyak-banyak. Just simple gif. Enjoyed ~

1. Lee Jae Suk


Hahaha Ya Allah gaya dia tuh..Menikmatinya kesejukkan ais tu.. Tergoda mak >,< Yang tuangkan ice tu kalau taksilap si Kwang Soo.. sebab aku ada tengok video ni. Wuiiih, sejuknya.. Bayangkan jelah. tempat dorang kan bukannya panas sangat pun. Kalau tempat kita ni, lain cerita. So aku salute kat mana-mana selebriti, person yang take this challenge. Daebakkk ! JJang ^^

2. Kang Gary


Apakah ??? O.o haha not to much reaction. Tapi ekspresi muka dia tu menggambarkan segala-galanya. Perhh.. ayat novel BM mana aku ambik ni ? haha Good job Kang Gary !

3. Ji Suk Jin


Short pant, short sleeve .. Bayangkan jelah 'azab' dia tuh.. hehe Yang kelakarnya orang yang tuangkan ais kat sukjin ni.. Siap terangkat kaki.. Macam siram pokok je aku tengok ==' ngehehe

4. Lee Kwang Soo


Menang White Falcon Guitar Keychains

1 comment:
Assalamualaikum.
Seperti yang dijanjikan Kak Sally iaitu penganjur bagi CNBLUE Live Can't Stop in Kuala Lumpur Merchandise Contest, hari ni pada jam 2 petang, akan diumumkan pemenang bagi contest tu. So, hari ni membusykan diri so malas nak bukak laptop. haha ^^ berdebar punya pasal #serius taktipu. Then, bukak dashboard tadi, adalah salah seorang pemenang contest ni iaitu :


Girang : http://girangdottaeminmuch.blogspot.com/2014/08/menang-cnblue-photocard.html

Dia ada bagitahu yang dia menang cnblue photocard. Wahhh ! Bestnya . Masa ni aku dah terfikir, sapalah agaknya yang menang guitar tu.. hehe Sungguh taktipu yang aku berharap sangat untuk terpilih as pemenang utama ! haha Memang aku curahkan segala idea, bodekkan untuk terpilih. Tapi, bukan nak riak, atau hidung tinggi tapi aku memang ada keyakinan sikit lah yang aku ni ada chance untuk terpilih. perhhh ! ayat aku macam gali kubur sendiri jerrr =='


Bagi siapa yang nak baca, tengok, skodeng entry penyertaan tu, boleh klik SINI.
So, alhamdulillah terima kasih Ya Allah sebab murahkan rezeki aku dalam contest ni, dan juga terima kasih buat Kak Sally sebab pilih sebagai pemenang.Taksabarnya bila hadiah ni sampai. Ni nak belanja satu gambar Jonghyun hehe ^^




iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

3 comments:
#maaf di atas penggunaan 'aku' di dalam entry ini bagi mereka yang lebih 'senior' .. 
Assalamualaikum semua.
Setelah sekian lama memerah otak untuk menghasilkan entry penyertaan , so here it is. Terima kasih buat penganjur Denaihati dan para sponsor terhebat yang sudi menganjurkan contest yang memang lain daripada yang lain ni. Sape kat sini senang-senang nak bagi iPhone 5s FREE ?? So ni merupakan antara senarai penuh para sponsor terhebatt untuk contest ni :

Penaja Utama : http://amariman.com
Penaja Individu : http://ejamothman.com


# Arwah Syuhada Baharudin (http://www.syuhada1981.com @ http://syuhadabaharudin.com) juga salah seorang penaja. Kita sama-sama sedekahkan Al Fatihah untuk arwah semuga tajaan ini menjadi sedekah yang terima oleh ALLAH. Semoga tenang dirimu di sana. Al Fatihah.. .. .

Seterusnya, sebelum ke entry penyertaan, bagi sesiapa yang tidak mengetahui apakah hadiah bagi contest ini, di sini ada senarai hadiah seperti yang dinyatakan di blog Denaihati :

  • Hadiah Utama : tiga unit iPhone 5s 16GB untuk 3 orang pemenang
  • Hadiah Saguhati : wang tunai (bakal diumumkan jumlah dan kategori di entry lain)



Lee Jonghyun dan ALS Ice Bucket Challenge

2 comments:
Assalamualaikum.
Wow ! Sekarang ni dah macam trend pulak IBC ni among people world wide, korean idols and artis antarabangsa. Artis Malaysia ada ke yang dah buat ? hehehe Taktahulah pulak kalau ada yang dah sahut cabaran ni ==, For those yang wandering apa itu ALS ice bucket challenge ni, korang boleh ke link ni :

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/08/apa-itu-ice-bucket-challenge-als.html

credit to : Kak Sally Yonghwa's 
Well, tadi masa aku scroll news feed di facebook, ternampaklah Allkpop ada post pasal Lee Jonghyun (CNBlue) dengan Kim Jonghyun (SHINee) take this challenge. Auwww my burning pun take this challenge. hehe Onew dah buat ke blom erk ? Rasanya blom kot. hehehe

Kalau korang nak tengok video tu boleh je ke link di bawah ni :

http://www.allkpop.com/article/2014/08/next-round-of-celebrities-get-drenched-for-the-als-ice-bucket-challenge


This two person sebenarnya rakan baik. Nama pun sama cuma nama keluarga tu je berbeza. Lee dengan Kim. hihi So happy and pround with my burning. Till here ^^

Kpop Shop Di Times Square Dan Sg. Wang Plaza

6 comments:
Assalamualaikum.
Sape antara korang-korang dear readers yang selalu pergi TS ? Hah ! Kalau aku, tiap-tiap minggu WAJIB pergi sana. Yelah, kat sana semua benda yang korang nak, ada.. so takperlu bazir masa pergi banyak-banyak tempat. Disebabkan aku belajr kat Unikl Miit, dan bagi yang tahu, Unikl ni mmg duduk tengah-tengah bandar. Kalau pandang depan nampak KLCC, pandang kanan sikit nampak Menara KL dan kemudahan awam pun senang nak dapat. LRT, Monorel, bas, teksi .. semua ada.

Alhamdulillah, tak adalah susah sangat kalau nak pergi TS, Sunway Piramid, Midvalley .. Bukit Bintang ke.. mana-mana jelah tempat yang korang nak tuju. So, berbalik kepada Kpop Shop di TS, aku jumpa kedai tu pun melalui Google #thanks abg. Google Mula-mula pening jugak nak cari tapi alhamdulillah akhirnya jumpa. Kalau korang dah familiar dengan TS, rasanya tak susah sangat kot nak cari kedai ni.




My Star Collection Trading
Business hours : Monday to Sunday - 11.30 am to 9.00 pm 
Address : Lot 05-34 & 36, 5th Floor, Berjaya Times Square, No 1, Jalan Imbi 55100 Kuala Lumpur 
Tel : 03-21447017 
Fax : 03-21489994 
Email : mystar_trading@yahoo.com 



Disebabkan keterujaan jumpa kpop shop ni, so aku sampai terlupa nak snap gambar depan kedai ni. Tapi gambar kat atas ni sama je dengan rupa kedai tu sekarang. Tak ada beza sangat pun. Kat kedai ni, macam-macam ada. Beg sekolah, sticker, fan, mask, keychain.. apa segala bagai merchandise kpop lah. InsyaAllah apa yang korang nak tu, ada : ) Kalau korang berbelanja lebih RM100 ++ korang secara automaticnya akan menjadi ahli dan mendapat membership selama SETAHUN. So, kalau nak dapat card tu, kena lah spent above RM100. Pakat je dengan kawan-kawan, nanti boleh dapat diskaun 10-15 % . Woahh best tu.. banyak save bajett kot.

Harga ? Harga bagi aku biasa-biasa je. Nak kata mahal tak jugak, nak kata murah pun tak jugak. So, moderatelah. Kalau korang order thru online kpop shop, korang kena tunggu 2-3 minggu kalau barang tu pre-order.. Kalau nak terus dapat, hah pergi je serbu kedai ni. Dibuka pada hari Isnin sampai Ahad. Senang cerita, tiap-tiap hari dibuka. Tapi tengok pulak jam berapa waktu beroperasi ^^

Kalau nak senang lagi, korang pergi naik Monorel. Jangan pulak pergi naik LRT. Korang ambil monorel dan berhenti kat stesen Imbi. Stesen Imbi ni terus sampai kat TS, turun tangga sikit je. So, takperlu nak berpeluh bagai jalan kaki semua tuh ... Tapi, kalau nak pergi TS, better jangan pergi masa weekend. Sesaknya macam suasana kat pasar malam. Serius aku taktipu. dan situasi dalam monorel ni pun sama. Kadang tu, korang terpaksa tolak-menolak disebbkan nak naik monorel so be ware hihi ==,

Ohyea, kedai ni terletak di tingkat 5, Wing side. Kedai ni terletak hujung sekali.. sebelah escalator. Bukan escalator yang kat tengah-tengah bangunan tau, tapi escalator paling hujung. Kalau korang naik lif yang transparent tu, sampai kat tingkat 5 korang pergi ke kanan, then jalan sikit belok kanan lagi.. straight sikit then belok kiri. Jalan depan sikit dah nampak banner biru tu. Kalau tak jumpa, korang pusing2 lah sikit kat area tu, konfem jumpa punya.

Seterusnya kedai di area Sungei Wang Plaza. Kedai ni sama je macam kedai yang kat TS ni.. macam-macam barang ada.. tshirt, taksilap aku album Kpop pun ada.. kalau salah, mintak ampun. Sorrylah, 2bulan lepas last aku pergi. InsyaAllah, nanti nak pergi lagi sana kalau nak cari goodies untuk kawan ke.. hihi ^^





Kpop Garden Merchandise
Business hours : Monday to Sunday - 12.00 pm to 7.00 pm 
Address : Lot T039, 3rd Floor, Sungei Wang Plaza, 55100 Kuala Lumpur 
Tel : 017-5876508 
Email : webmaster@kpopgarden.com 



Terletak di dalam bangunan Sg. Wang Plaza, di tingkat 3. Masa aku pergi sini pun aku sesat. huhu T^T sedih. .. disebabkan keazaman aku menggunung-gunung, so aku ronda satu floor akhirnya jumpa jugak. Aku tak ingat sangat area kedai ni kat mana. Tapi yang penting memang di 3rd floor. Kedai ni pun sama macam kedai kat atas..album, tshirt, banner, keychain handphone strap.. macam-macam ada.. Harga pun moderate.


Antara barang-barang yang aku beli.. haha sikit je.. Masa ni pun dah rabun mata. Tapi disebabkan nafsu aku dapat dikawal so, tiga benda ni je aku beli. Yang EXO handphone strap tu aku beli kat My Star Collection Trading. Selebihnya di Kpop Garden Shop : 

Kris mask ; RM 8.00 
CN Blue handphone strip ; RM 4.90

Kalau tadi naik monorel berhenti di stesen Imbi, yang ni korang naik monorel dan turun di stesen Bukit Bintang. Jarak TS dengan Sg. Wang ni tak jauh sangat tapi better naik monorel kalau malas nak jalan kaki. Kalau nak hirup udara bandar, hah jalan kaki jer.. hiihihihi Btw, kedai ni jugak ada beroperasi di facebook.


Facebook : Kpop Garden Merchandise

Apa lagi nak membebel erk ? Rasanya dah tak ada kot. So setakat ni je entry untuk for those yang wandering kat manalah kedai KPOP shop di area KL ni. Apa-apa persoalan boleh tinggalkan di bahagian comment. Till then. 



Rezeki Bulan Ogos, Alhamdulillah

2 comments:
Assalamualaikum.
Sampai je rumah (19.8.14) omma terus tunjuk hadiah-hadiah yang aku dapat daripada giveaway, contest yang aku menang. Alhamdulillah. Rezeki bulan ni lagi bertambah berbanding bulan lepas. Dan hadiah yang aku dapat kali ni pun semua best-best. Tak sangka sampai boleh menang. Kadang-kadang, yang aku harapkan menang tu lah yang aku takdapat. Contohnya, teringin nak menang duit cash tapi sampai sekarang belum ada rezeki lagi tang tu. hehe ^^


Ni koleksi hadiah macam bookmark, button badge, gelang DIY, notebook dll. Terima kasih kepada penganjur dan juga para sponsor-sponsor terhebatt. Semoga korang dimurahkan rezeki, insyaAllah, amin.
Next, hadiah-hadiah yang aku taksangka betul aku boleh menang. 

1. Giveaway 'Saya Nak Menang Baju'

<< klik banner untuk ke blog penganjur >>



Aku taksangka betul boleh terpilih sebagai pemenang. Aku join ni pun suka-suka je. Kalau dapat, alhamdulillah, rezeki. Maksudnya, aku tak adalah simpan harapan menggunung tinggi. Dah la aku peserta last yang join, 18/18. #pssstt, kadang-kadang jadi peserta last ni ada kebaikan jugak. Manalah tahu rezeki tu kat orang yang last join. Berdasarkan pemerhatian aku kan, kebanyakan peserta last yang join mana-mana GA/contest mesti akan terpilih sebagai pemenang. Betul ke ? haha Pendapat aku je ni =='

Review IGshop : Custom Casing Murah

2 comments:
Assalamualaikum semua.
Final exam dah habis Jyeahh ! Maka tamatlah short sem dan bergembiralah untuk 2 minggu ni. Dalam gembira pun ada duka : ( Dah laa kena kosongkan semua barang dalam bilik then roommate pun maybe dah orang lain bila naik cuti sem nanti. Okay back to the topic ! Kalau korang mencari manalah IGshop yang menawarkan harga custom casing TERMURAH, baca entry ni sampai habis okay ? Korang pasti takkan menyesal. Percayalahhhh ^^

Harga moderate untuk custom casing kebanyakannya dalam RM40 keatas. So, bagi aku agak mahal lah. Kalau nak tukar-tukar casing, macam tak berbaloi je. Kalau quality bagus takpe, kalau sebaliknya ??? Okay, casing yang aku tempah ni ambil masa 3 minggu untuk sampai di tangan aku. Aku tempah sebelum raya. Disebabkan booking dah full, so aku terpaksa tunggu 2-3 minggu untuk casing ni siap. Kalau tak, seminggu lepas raya dah boleh siap. So aku terlambat beberapa jam je.

Ni design yang aku pilih sendiri. Credit to the owner. Aku sendiri pun lupa siapa owner asal yang edit gambar Jonghyun ni. Apapun, thanks yaa <3 Design yang simple dan sesuai untuk dijadikan casing :


So seperti yang dijanjikan, semalam casing ni sampai. Terujanya nak tengok hasil idea aku ni diolah dijadikan casing.. haha BM aku perhhh .. Okey, nak tengok hasilnya ? tada tadaa ..



Amacam ? Mengancam tak ? haha So, ada yang berminat nak tempah ? for sure, ada jugak model phone yang IGshop ni tak ambil. Korang boleh pergi terjah je IGshop ni bila-bila masa korang suka. Yang penting trusted ! Ye.. trusted Semua dah terbukti sebab aku sendiri dah jadi salah seorang customer. So, apa nama IGshop ni ?? Sabar... aku tahu korang dah tak sabar nak survey IGshop ni, kan ?




Haa ! Nilah IGshop yang aku maksudkan tu. Apa tunggu lagi, serbuuuu !!!

1. Custom Case : RM30 - RM40 (include postage)
Bergantung atas saiz phone tu. Kalau phone korang saiz macam phone aku ni : Sony Xperia Z1 , harga dalam RM35. Bukan fullprint. Kalau full print maybe RM40 kot. Bukan rubber case tau. Hardcase. Bagi aku berbaloi sebab design yang aku nak tu memang sama dengan apa yang dia buat. Kalau iPhone dalam RM30 jer. Apa-apa korang tanya je empunya IGshop ni. whatsApp la senang ^^

2. Already Design : RM 20 (include postage)
Apa yang aku maksudkan ialah, sekiranya korang pilih mana-mana design yang terdapat dalam IGshop ni, harganya cuma dalam RM20. Macam-macam design ada. Kalau taksilap aku, setiap minggu ada update design terbaru. So, sila tahan nafsu korang yer.. Haha konfem menggoda.

Berminat ? So macam mana nak order dan contact owner ? 


WhatsApp : 013-2539271
Wechat : helmi gee



Jangan segan silu. Tuannya baik orangnya. Friendly habiss. Eh yeke ? haha Maksud aku, korang tak perlu risau lah.. Tanya je apa persoalan yang timbul. Tapi kalau nak tanya design untuk model handphone korang ada ke tak, better korang tanya thru instagram je. Comment je kat salah satu gambar dalam IGshop ni. Kalau berminat nak order, terus whatsApp tau. 

Hari tu aku ada mentionkan nak review, bukan review sangat pun.. just nak kasi tau kat korang, ataupun kpopers kat luar sana pasal satu kedai ni kat TS (Times Square) yang menjual barang-barang Kpop. InsyaAllah, kalau tak ada aral melintang, esok aku update entry pasal tu ok. Till here ..




2014 CNBLUE Live Can't Stop in Kuala Lumpur Merchandise Contest

3 comments:
Assalamualaikum semua. Yeahhh ! Finally, Kak Sally buat jugak CN Blue's merchandise contest ! Harap belum terlambat lagi penyertaan saya ni almaklumlah, hari ni baru berkesempatan nak buat entry penyertaan. 1st dapat tahu yang Kak Sally anjur contest yang melibatkan pemberian hadiah merchandise CN Blue, saya pun dah nak meroyan, .. ^^ Serius taktipu. Syarat yang teramat simple, namun ada satu soalan mencabar yang menanti .

Kenapa Kak Sally kena pilih saya sebagai pemenang, ....

Sebelum saya menjawab pertanyaan Kak Sally tu, for those yang belum lagi join contest ni, jom semua memeriahkan contest ni terutamanya BOICE out there <3 Rugi korang tak join. InsyaAllah masih sempat lagi

<< klik banner di atas untuk join >>


Syarat-syarat Penyertaan :
1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, Follow Instagram Sally (Kalau ada + optional kalau nak) dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
2. Klik C.N.B.L.U.E
3. Buat satu entry bertajuk 2014 CNBLUE Live Can't Stop in Kuala Lumpur Merchandise Contest.
4. Jawab satu soalan, "Kenapa Sally kena pilih saya sebagai pemenang...."
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
6. Pemenang akan dipilih oleh Sally 100% (Tiada bantahan akan diterima) 
7. Contest akan berlangsung daripada 17th August 2014 sehingga 20th August 2014

Hadiah menanti pemenang bertuah ialah, jeng jeng jeng :


 Pemenang UTAMA :
White Falcon Guitar Keychains yang bernilai RM20 x 1 pemenang

Hadiah SAGUHATI :

Button badge /  poskad x 4 pemenang



Hadiah semua gempak-gempak! Ya Allah harap murah rezeki kat contest Kak Sally ni. So, bagi memenuhi syarat yang ke-4, here are the reasons kenapa Kak Sally kena pilih saya sebagai pemenang :


Mood Exam Diaktifkan =='

2 comments:
Assalamualaikum semua.
Hari ni tengah sibuk menyiapkan last assignment utk short sem ni which is assignment blog. Kalau korang ambil course DIM (Dip. In Multimedia), korang mmg akan kena buat blog then present dalam Lab. Tapi tadi masa tengah buat slide bagai tu, tetiba petir menyambar kat luar. Dah la waktu tu battery laptop ni ada berapa percent je.. Slide yang nak kena present masa hari Selasa nanti pun taksiap lagi >.<


So, terpaksa lah aku 'mendodoikan' dulu aku punya laptop ni dalam mood 'sleep'. Alhamdulillah sekrang ni dah okey. Minggu depan ialah last week !!!!! Huarhhh T.T Final exam dah weyh. Rasa macam mimpi pun ada juga sebab sekejap je belajar then dah nak kena hadap FINAL EXAM . Even hanya 2 subjek yang akan masuk dalam final exam ni, tapi 2 subjek pun hengatt senang ke ? Satu Penganjian Malaysia which is macam kesinanbungan untuk subjek Sejarah, then IT ( Information technology) . Aku ni dah la bukan budak IT, so untuk IT memang aku takut sangat. Please, pray for me, guys : ]

Rare : Kacau Dodol Di Tengah Bandar !!

No comments:
Assalamualaikum semua.
Please jangan terkejut #cehh konon macam gempak je! dengan gambar kat bawah ni ... haha Masa hari puasa yang lepas, Unikl Miit ada buat event kacau dodol. So students dijemput hadir untuk memeriahkan event tu. So, disebabkan hari tu kitaorang ada class, so join la sekali. PErhhh ! kacau dodol di tengah bandar? Hanya available di UNIKL MIIT je okey.. hehe Memang terbaik.

Tapi tsk tsk.. aku taksempat nak ambik dodol tu sebab pembahagian dodol pada jam 3 petang. waktu tu aku dah ada kat hostel. Malas nak tunggu. Tapi aku ada kirimkan kat kawan aku, namun malang tidak berbau. hihi Dodol tu dah habisss.. T,T Baru nak merasa dodol 'bandar' macam mana..


Event ni memang tiap tahun akan dibuat pada bulan puasa.. Tu pun kalau tak ada aral melintang. Ni dikira event WAJIB untuk Unikl Miit laah. Unikl lain aku taktahu. LBNT, lagi minggu depan ada final exam. Sekejap je rasanya.. Then cuti sem dan sambung next sem.. Tapi perjuangan aku di Unikl masih jauh.. Ada 2 tahun lebih +++ lagi. Doakan kejayaan aku untuk final exam nanti okey ..


2nd Farewell : Cuti Raya almost END

No comments:
Assalamualaikum
Dah 2-3 entry yang sepatutnya dipublish dua tiga hari lepas disumbattnya ke dalam draft ==' Kenapa ? Satu je satu problem dia : tersangkot tengah jalan . Buat entry separuh je then rasa macam "perlu ke aku publish entry ni? rasa macam takbest jer.." Adoii, nampaknya dah makin merudung PV blog ni ! haha Tapi, terima kasih banyak-banyak yang still singgah, jenguk, tumpang click ads kat blog ni.. Hanya Allah je mampu mebalas jasa baik korang. Yang sudi follow tu, muachhhx *flying kiss tuk korang Haha Eh!


Bukan flying kiss, aku kirimkan doa selamat sejahtera dah sentiasa dimurahkan rezeki kepada korang. May Allah ease everything in your life, guys ^^ Niat dalam hati masa permulaan entry ni memang nak buat 'short entry' sebab dalam beberapa minit je lagi even ada dalam sejam lebih lagi, aku akan berangkat ke Kuala Lumpur. Bye bye Terengganu.. Bye home.. bye bye family .. and Si Fiona Gebu

#if korang belom kenal sape si Fiona lagi, moh jemput untuk stalk aku punya IG : @anisyamirlee7o Hehe Opps, aku privatekan lah.. hoho : P Sebenarnya, dia lah nyawa jantung hati intan payung aku. Sayang Fiona ketattt-ketatt.. : 3 Gonna miss you my little gebuss cat.