29/06/2014

Pengalaman Berpuasa Di Perantauan

Anis Amir10:37 pm
Assalamualaikum semua dan salam Ramadhan
Alhamdulillah.. semua dah selamat berbuka kan? Makan apa tadi? Hari ni aku western sikit.. Order McDonalds.. haha Tak sampai 45 minit seperti dijanjikan, dah sampai delivery tu.. Ekspress gila! So, terpaksa lah menghidu keenakkan burger dengan fried fries tu.. Kita berbuka dalam hostel je.. Malas nak turun kat cafe. Sahur tadi rajin pulak turun.. kihkihkih. Eksited nak sambut bulan ramadhan di perantauan katakan.. HAHAHA

Suasana kat sini lain sangat. Bazar ramadhan terdekat tak tahu kat mana. Anyone tahu tak, mana-mana bazar ramadhan terdekat area Bangsar ? Ingat nak beli kat bazaar je esok.. tapi taktahu lagi. Kelas habis pun dalam tengah hari. Jumaat hingga Ahad tak hado kelas. Serius, taktahu nak buat apa ==' Tidur je lah yang dapat difikirkan dalam masa terdekat ni.. Tapi makruh tidur lama-lama time pose ni kan? HEHEHE


Adoii, rindu giler nak menaip panjang-panjang berjela bagai ni.. Tapi kesempatan tu tak ada plus ada masalah dengan wifi broadband ni sebab dah sampai limit.. so jadi slow je.. Alhamdulillah boleh guna lagi. hihi. Sebenarnya banyak sangat nak share kat sini. Hari Khamis lepas, 26 June, aku sekali dengan roommate tengok Transformers 4. Perhh! Gempak lah.. Berbaloilah RM15 tu.

Khamis pergi Times Square, Jumaat pergi Sunway Piramid.. Mana tak kering duit aku??! haha Well, tak adalah shopping mana pun, setakat cuci mata bolehlah.. Tapi still beli jugak beli something. Oh! Aku ada pergi satu Kpop shop kat TS! Eksited 1st time masuk kedai yang jual barang kpop ni.. Tapi, barang yang aku nak tu tak ado.. Tapi aku beli keychain EXO Overdose je. Harga RM 6.90. Jangan risau.. Nanti aku update entry masa aku pergi sana okay. Kat Sg. Wang pun ada.

Seperti yang sedia maklum, 21 June haritu, aku daftar masuk UniKL MIIT..  Aku sampai lebih kurang dalam pukul 8.30 kot. Tu pun dah ramai orang.. Tapi, aku taksempat nak ambik gambar sepanjang hari tu sebabnya rushing nak pergi hostel lagi.. nak cope katil lah.. hapelah.. Tambah pulak, yang jadi semangat nak update hari ni sebab rezeki dah masuk XD Alhamduliillah.. Menang topup RM 10 dengan notebook. Rezeki 1Ramadhan. Terima kasih Ya Allah.

p/s: Kak Lyssa pun student MIIT rupanya baru tahu hehe Tapi dia ambil IT, aku Multimedia. 

▪ Feel free to drop your comment ▪

  1. akak amik foundation or diploma?

    ReplyDelete
  2. A'ahh , kak Lyssa duk unikl . Dulu selalu juga Hanan ronda2 blog dye tapi skarg dye makin busy .. Entri pon dah jarang updsate :)

    ReplyDelete
  3. @DyanaLkim : diploma je.. foundation macm skejap sgt lah dear ^^
    @Nur Hanan Aqilah : tulah..maybe dia cuti sem kot.. tunggu bulan 9 ni lah.. hehe

    ReplyDelete
  4. selamat berpuasa :D good luck study~

    ReplyDelete
  5. takpe2... lama2 biasa la
    momoy pula dari KL kerja kat tganu =)

    ReplyDelete
  6. @Liyana Arshad : terima kasih awk
    @Princess MOMOY : eh kita bertukar negeri laaa. ..hihi Takpe-takpe dapat timba pengalaman kan ?

    ReplyDelete
  7. hai nak tanya...kita boleh pilih roomates sndri x masa dftar?klau boleh tukar kene dtg dengan kawan sekali kan?

    ReplyDelete
  8. @ANONYMOUS : as long as saya tahu, kita takboleh tukar/pilih roommate sebab semua tu dah ditetapkan oleh pihak hostel. Sebab saya dulu masa sem 2 pun nak mintak tukar, tapi dorang takbenarkan. Ada je yang tukar sesama sendiri tapi bila JPK datang buat inspection, kena pandai-pandai la cover line ke.. :D

    ReplyDelete