Pengalaman Berpuasa Di Perantauan

Assalamualaikum semua dan salam Ramadhan
Alhamdulillah.. semua dah selamat berbuka kan ? Makan apa tadi ? Hari ni aku western sikit.. Order McDonalds.. haha Tak sampai 45 minit seperti dijanjikan, dah sampai delivery tu.. Ekspress giler ! So, terpaksa lah menghidu keenakkan burger dengan fried fries tu.. Kita berbuka dalam dorm je.. Malas nak turun kat cafe. Sahur tadi rajin pulak turun.. kihkihkih. Eksited nak sambut bulan ramadhan di perantauan katakan.. haha

Suasana kat sini lain sangat. Bazar ramadhan terdekat tak tahu kat mana. Anyone tahu tak, mana-mana bazar ramadhan terdekat area Bangsar ??? Ingat nak beli kat bazaar je esok.. tapi taktahu lagi. Kelas habis pun dalam tengah hari. Jumaat hingga Ahad tak hado kelas. Serius, taktahu nak buat apa ==' Tidur je lah yang dapat difikirkan dalam masa terdekat ni.. Tapi makruh tidur lama-lama time pose ni kan ?


Adoii, rindu giler nak menaip panjang-panjang berjela bagai ni.. Tapi kesempatan tu tak ada plus ada masalah dengan wifi broadband ni sebab dah sampai limit.. so jadi slow je.. Alhamdulillah boleh guna lagi. hihi. Sebenarnya banyak sangat nak share kat sini. Hari Khamis lepas, 26 June, aku sekali dengan roommate tengok Transformers 4. Perhh ! Gempak lah.. Berbaloilah RM15 tu.

Khamis pergi Times Square, Jumaat pergi Sunway Piramid.. Mana tak kering duit aku ?? haha Well, tak adalah shopping mana pun, setakat cuci mata bolehlah.. Tapi still beli jugak beli something. Oh ! Aku ada pergi satu Kpop shop kat TS ! Eksited woo 1st masuk kedai yang jual barang kpop ni.. Tapi, barang yang aku nak tu tak ado.. Tapi aku beli keychain EXO Overdose je. Harga ? RM 6.90. Jangan risau.. Nanti aku update entry masa aku pergi sana okey. Kat Sg. Wang pun ada. Kenal Kpop Garden ? Hah ^^ Sabar sabar.. nanti aku update entry pasal Kpop stuff yang aku beli.

Seperti yang sedia maklum, 21 June haritu, aku daftar masuk Unikl Miit .. Suasana kat kampus tu memang boleh buat tercabut jantung aku tau. Dah la ramai orang.. Aku sampai lebih kurang dalam pukul 8.30 kot. Tu pun dah ramai orang.. Tapi, aku taksempat nak ambik gambar sepanjang hari tu sebabnya rushing nak pergi hostel lagi.. nak cope katil lah.. hapelah.. even semua tu dah diorganisedkan

Yang ni jelah aku sempat update.. Esok ke malam esok ke.. Aku sambung balik.. Nak cerita pasal minggu MSR pulak. Kalau nak tengok gambar, korang search kat IG, #uniklmiit For sure korang akan jumpa nya gambar2 student intake June ^^ Ada jugak terselit gambar aku.. hihi Yang pakai tudung harimau bintang warna coklat tu,.. hah ! Tulah aku sebenarnya..

Pengalaman naik LRT bagai dengan Monorel plus KTM.. nanti aku update.. haha Jadi budak bandar aku duduk sini. Enough ! Takboleh takut sangat. Kena pandai survive N berdikari.. Xboleh nak bergantung kat orang je selalu.. Tambah pulak, yang jadi semangat nak update hari ni sebab rezeki dah masuk ^^ Alhamduliillah.. Menang topup RM 10 dengan notebook. Rezeki 1 ramadhan. Terima kasih Ya Allah.

p/s : baru aku tahu bahawasannya, Kak Lyssa Faizureen tu student unikl jugak !                                  haha Tapi ambik course DIT ( Dip. In Information Technology ) hehe Nanti         bolehlah jumpa dia kan ? haha Tak percaya ? Search IG dia, mesti korang percaya .

8 comments:

  1. akak amik foundation or diploma?

    ReplyDelete
  2. A'ahh , kak Lyssa duk unikl . Dulu selalu juga Hanan ronda2 blog dye tapi skarg dye makin busy .. Entri pon dah jarang updsate :)

    ReplyDelete
  3. @DyanaLkim : diploma je.. foundation macm skejap sgt lah dear ^^
    @Nur Hanan Aqilah : tulah..maybe dia cuti sem kot.. tunggu bulan 9 ni lah.. hehe

    ReplyDelete
  4. selamat berpuasa :D good luck study~

    ReplyDelete
  5. takpe2... lama2 biasa la
    momoy pula dari KL kerja kat tganu =)

    ReplyDelete
  6. @Liyana Arshad : terima kasih awk
    @Princess MOMOY : eh kita bertukar negeri laaa. ..hihi Takpe-takpe dapat timba pengalaman kan ?

    ReplyDelete
  7. hai nak tanya...kita boleh pilih roomates sndri x masa dftar?klau boleh tukar kene dtg dengan kawan sekali kan?

    ReplyDelete
  8. @ANONYMOUS : as long as saya tahu, kita takboleh tukar/pilih roommate sebab semua tu dah ditetapkan oleh pihak hostel. Sebab saya dulu masa sem 2 pun nak mintak tukar, tapi dorang takbenarkan. Ada je yang tukar sesama sendiri tapi bila JPK datang buat inspection, kena pandai-pandai la cover line ke.. :D

    ReplyDelete