Kuasa Kentang Gelong

Assalamualaikum semua.
Apakah makhluk kentang gelong yang aku maksudkan tuh ? Rupanya macam mana ? Adoii dah nama pun 'gelong' , for sure lah bentuk nya macam ikan keli kan ? haha


Macam ni lah rupa kentang gelong yang aku maksudkan tu.. Aku tak tahu apa nama spesifiknya. Aku pakat hentam cincai mincai je namanya .. Tapi bukan yang ni !! Yang aku maksudkan, kalau korang beli Double Prosperity Burger kan, mesti ada package sekali dengan air plus kentang yang bergulong tuh. Hah .. itulah kentang gelong yg ak maksudkan.



<< oh.. twister fries namanya ==' haha >>

Buat pengetahuan korang, kentang gelong ni bukan keturunan power rangers ke, ironman ke, spiderman mahupun cicakman yang ada super power tu okeyh. Kenapa tajuk aku 'berbunyi' : Kuasa Kentang Gelong ? Ni nak habaq mai ^^ haha

Situasinya macam ni, aku tengah lapar sekarang ni.. Tengok jam, dah pukul 1 pagi ! Nak makan nasi nantikan gemuk pulak. So aku nak pergi goreng makhluk kentang gelong ni. Macam lah makan makanan bergoreng waktu tengah malam ni tak menggemukkan kan ? haha Poyoss je.. Dah la tak berkhasiat. Nevermind.. kentang tu dah memanggil-manggil kat dalam freezer tuh =.= So, teruskan je misi dengan menu tengah malam : Kentang Gelong

5 minit kemudian..
Datang adik lelaki aku *macam ada adik perempuan** pergi dapur usha kentang tu dah masak ke belom.. Ape, kau ingat nak goreng kentang ni macam masak maggi ke ? haha Kejamm tak aku. Tapi aku tak cakap macam tulah.. Aku kan kakak yg bertauliah Puiiieyy..

10 minit kemudian..
Datang pulak kakak aku.. Buat sibuk dekat dapur.. Mata tu aku rasa dah ready je nak rembatt kentang ni.. Memang konfem dia akan rasmikan dulu.. =='


Setelah bertungkus-lumus menggoreng kentang gelong tu.. Akhirnya dah siap ^^ So, bila dah hidangkan tu.. Ada lah 1-2 orang manusia yang dah ready je nak terjahh even semua macam konon-konon membusykan diri masing-masing. haha Konon lah kan..

1...2...3...

Semua berkumpul kat satu plate yang penuh dengan makhluk bergelong macam kat atas tu.Tapi kitaorang tak akan 'serang' bodo-bodo macam tu je.. Semu mata duk pakat pinjam laser yang Ironman punya tuh, then search kentang gelong yang memang fully gelong. Err.. Faham tak ?? Yang fully gelong ? 


Nampak kan ? Ni lah rupa kentang gelong yang memang 100% fully gelong.. Kalo yang macm dah relai-relai tu, memang akan dibiarkan dulu . Memang akan dianak tirikan lah.. haha Dasar memilih kan ? ^^ Aku sendiri pun tak faham kenapa nak cari yang gelong tu dulu even rasanya sama je.. Tak ada beza pun. Lainlah kalo satu tu rasa macam pizza.. satu tu rasa macam KFC,.. satu tu rasa macam ayam goreng mamak ke kan =.= 

Itulah power kentang gelong ! Sampaikan menda macam tu pun boleh buat kitaorang berperang among each other.. Nampak macam tak mature kan ? So what ?! haha Saje je tuh.. Acting jee lebih.. 

Ini bukan iklan untuk promosi kentang gelong@twister fries ni okeyh dan bukan jugak nak mempromosikan mana-mana menu Mc Donalds. Kalo nak habaq hang, aku dah lama daa tak menjejakkan kaki kat mana-mana cawangan Mc Donalds kat dalam mahupun luar negara. hehehe Macamlah pernah keluar drpd Malaysia selama ni ==' 

Ingat ye, ini bukan iklan promosi untuk Mc Donalds ! Ni hanya citer kosong
yang aku nak sharekan mengenai twister fries ni.. 


Nah ! ambiklah hadiah ni.. Twister fries cheese leleh.. Leleh la sangat ! haahaha Terselior pulak tengok gambar dalam entry ni kan ? Aku yang duk menghadap ni pun kawal nafsu jer 




7 comments:

  1. aduh..! perut lapor.banyak kalori semua ni..persetankan ..jagalah berat dari perut..kekekek

    ReplyDelete
  2. Sedapnya macam kentang gelung. Nak jugak haha.

    ReplyDelete
  3. Macam sedap je. Kat mana bole dapat? :3

    ReplyDelete
  4. Aw, kat pasar selalu juga beli xD hahaha, sedap :d Lebih-lebih lagi McD punya. Walaowey. Marvelous

    ReplyDelete
  5. @nana liena : haha jagalah berat dari perut ? bukan dari nafsu ? Kalori mmg banyk tapi best uuww.. ^^

    ReplyDelete
  6. @Ain Nafisha : tulah.. kalo makan sorang-sorang best ni.. xmo kongsi. hehe *devil laugh**
    @Ku Aan : Memang best pun XD Biasannya ada jual kat area barang basah kat Mydin Mall, Giant Mall ke ataupun mana-mana mall lah hehe

    ReplyDelete
  7. @Nur Syuhaidah : McD punye mmg best *thumbs up

    ReplyDelete