Jom Exchange Link 8Share, Nuffnang, Churp Churp Dll !

12 comments:



Every Du'aa will remain veiled until you sent your Salawat upon me 
and upon my Ahl al-Bayt  - Prophet Muhammad SAW -


Tanpa sedar , anda telah berselawat keatas junjungan besar Nabi Muhammad SAW. So, sempena hari ni hari Jumaat, penghulu segala hari, lebih baik kita buat amal kan ? Walaupun tak banyak, insyaAllah diterimaNya. Jadi, aku pun nak ajak hangpa-hangpa , sahabat-sahabat, abang kakak sekalian yang ada account Nuffnang, 8Share dan sbgnya, meh kita exchange link , nak ?

Daripada kita berblogging, walking-walking tuh, boleh la kita tolong satu sama lain kan. Tapi, jangan salah faham pulak, ni bukannya Giveaway , Segmen ke hape. Ni saja-saja je aku buat sendiri. Sebab tadi ada terbaca satu entry dari seorang seorang blogger amatur , Kak Fatin Liyana. So, terdetik la jugak nak buat perkara yang sama. Tak perlu keluar peluh pun, hanya click, click dan click .
Pastu siap ! Tapi pastikan habis loading dulu baru nak pangkah . Anda faham ? 

Jadi daripada beleber panjang-panjang, nanti orang naik menyampah, rimas, sakit hati semua, jadi di bawah ni ialah link untuk ke dunia lain. Dunia seorang SPM leavers yang tengah menganggur, duk mengadap lappy 24/7 .


Jadi, kalau ada yang berminat, boleh tinggalkan link iklan korunk di kotak comment. Tapi, tolong berlaku JUJUR. Aku tak tahu apa korunk buat tu ikut 'syarat' ke tak tapi Allah Maha Mengetahui tau. Jadi berlaku jujur la anda sekalian:) Tunggu habis loading , okey ? 


Syarat-syarat Exchange Link Iklan ialah sperti berikut :

1. Click kesemua iklan saya dahulu ( yang link di atas tu )
2. Comment link iklan korunk di ruang comment
3. Maximum jumlah link iklan ialah 5 sahaja. Takboleh lebih tapi
boleh kurang HEHEHE *guraujerr


Senang je kan ? So, jangan rungsing, saya akan balas balik apa yang korunk dah buat. 
Sekian, terima kasih. Salam Jumaat semua !


Kerana Dirimu Tiada Pengganti

No comments:


Throwback : 19 Februari 2013 ( Selasa )

Kelas Kimia bersama classmate 5 UM, tutor : Cg. Salahuddin. Hari ni, aku duduk meja kedua dari depan. Aku duduk kat paling hujung sekali. Dekat dengan sink. So, bila aku mengantuk mula lah tangan ni bukak paip air and main air :) hehe Baru rasa segar sikit. Tapi hari ni aku tak rasa ngantuk pun. Maybe aku cukup tidur kot semalam. Hari Selasa memang wajib pakai baju unit KOKO.

Aku kan ahli tegar Kadet Remaja Sekolah dari sekolah rendah lagi. Cuma masa aku form 1 je, sebelum aku pindah kat SMKS , aku jadi Pengakap. Cg. Salah #nama manja cg HEHE# Khusyuk duk mengajar Bab II Chem. Aku dengar jelah sambil catat nota sikit-sikit.

Then, ada orang ketuk pintu lab. Masa ni aku dah taksedap hati. Tiba-tiba jerr. Pastu cg Salah sebut nama aku. Aku ni macam :

" Eh, nama aku tu kan ? Ye ke ? Apa pasal pulak ni ? Aku ada buat
salah ke ? Ada aku , ... blah blahh blah

Budak tu cakap Ustaz Joe nak jumpa. Aku ni memang blurr gila. Tambah pulak dengan apa yang Cg Salah ajar tadi aku pun tak dapat faham 100%, ..Aduhh! On the way nak ke pejabat dari Lab tak ada lah jauh mana. Tak sampai 5 minit sampai dah. Aku ni dah pikir macam-macam. Sebab biasanya
kalau Usztaz Joe panggil suh pergi pejabat dia personally nih, mesti ada menda tak kena ni. Aku mengucap panjang. Harap-harap tak de apa-apa lah. Sampai je kt bilik Ustaz Joe, dia suh aku duduk. 

Dia senyum-senyum kat aku. Tapi senyum dia tuh, macam lain sikit. Aku ni takboleh nak kata lahh, kecutt perut ! Lebih takut dari jumpa doktor gigi lagi. Sesungguhnya hanya Allah je yang tahu.

First soalan dia tanya aku, " Macam mana belajar ? " , then aku jawab okey.Soalan demi soalan sampai lah satu soalan ni, " Family awak macam mana ? " , " Datuk , nenek sebelah ayah dengan emak ada lagi ke ? , aku jawab ada. Pastu Ustaz Joe tetiba senyap. Dia pun terus terang . 

" Sebenarnya, tadi ayah saudara awak ada telefon. Dia cakap datuk
awak baru saja kembali ke rahmatullah pagi tadi. Dia cakap, datuk belah
emak. Jadi, awak kemas barang-barang awak, beritahu dekat cikgu yang
mengajar awak, lepas tu jumpa saya dekat kantin . Nanti, ayah
saudara awak datang ambil. "

Masa aku dengar tu, aku macam Ya Allah betul ke ni ? To'kie dah tak ada ? Ustaz Joe tanya aku okey tak, aku jawab okey. Boleh terima. Tapi on the way aku nak balik Lab, aku nangis . Aku ingat balik masa aku kecik-kecik dulu. Macam mana rupa to'kie . Semua lahh ... . Masuk je dalam Lab, 
dah la mata aku bengkak + berair, semua pandang aku pelikk jahh. Cg. Salah pun tanya , blahh blahh blah .. . Aku terang satu-satu. Then, aku pergi balik asrama kemas apa yang patut. Kawan yang rapat dengan aku tahu pasal ni. Tak lama lepas tu, ayah saudara aku sampai. Sampai je kat kereta. Aku nampak to'kie aku. Aku pun pelik, " huh ? Tadi Ustaz Joe cakap to'kie trg ( sebelah emak ) yang meninggal, jadi maknanya  , .. ... .. .

Tutorial : Blog Archieve Versi 1

1 comment:

Assalamualaikum . Di kesempatan yang ada, aku dengan lapang hati nak buat 
satu tutorial bg pengguna Blogskin sahaja : ) Tujuan letak blog archieve ni 
boleh nak naikkan pageview blog korunk . InsyaAllah boleh lah
nak promote entry blog korunk yang lepas2x. So, first step :

1. Dashboard > Template
2. Copy code kat bawah : 
<div style="text-align:left;height:100px; overflow-x:hidden;overflow-y:scroll;"><bloggerpreviousitems><li><a  href="<$BlogItemPermalinkURL$>"><$BlogPreviousItemTitle$></li></a></BloggerPreviousItems></div>
3. Paste di bahagian sidebar
4. Preview dulu, then baru save . Done :) 

Credit : Aimi Rahman

Semoga Dipermudahkan Batch 96 , Amin .

No comments:



Alhamdulillah baru siap isi UPU. Hoho Perasaan nak isi borang ni macam
nak jawab soklan Sejarah SPM.  ..  =.=' Poning eden nak ambik course apa . 
Tapi aku isi ni boleh lagi nak kemaskini lepas exam. Cakap pasal 
exam semua dok hebohh bila la result nak keluar . Ada cakap akhir bulan 
2 ni lahh , pertengahan bulan 2 laa , bulan 3 la Macam-macam. 
Taksenang aku nak enjoy life as Mam besar kat rumah ni : ) hehe Tapi kan, 
xtaulah kalau-kalau KPM nak buat ujian/percubaan makmal kat batch 96 pulak, 
maklumlah k'org kan lahir tahun tikus. Tapi yang lahir tahun 
arnab mcm xde cerita pun mcm k'org neh.

Hah! Tadi aku ada dapat surat tawaran ! Wah macam excited jeer 
dapat surat tawaran masuk U . Cehh! even result xkeluar lg pun. : D 
Tak sempat aku nak bukak sampul surat tu, baru nak feel feel lebih macam 
drama gituhh, buat muka excited, tapi mak aku yang dah rasmi dulu. 
Adoii ibu ni, daun kacau jerrr : ) hehe Nak bace tuh
bukan kemain senggih sampai telinga . .. 
Haha Padahal muka tak mandi lagi B )

Sajerr jerrr ambik mood buat muka terkejut , mata saiz bola 
ping pong macam mak Bawang Merah : Rika Somanto Tomato Sauce . 
Huhu Bukak-bukak tu nampak la nama U tuh, Infrastructure University 
Kuala Lumpur (IUKL) then baca lahh isi kandungan organ 
dalaman surat tuh. plus siap bagi voucer RM 1000. Wow ! 
Macam bonus tuk birthday aku jerr 0.o HEHEHE

Tapi, tu lah . ..  swasta kot. Tgok fees pun WOW ! Gaji ayah aku kalah . 
HOHOHO Tapi course dia cunn jerrr. Tahu-tahu jer aku suka tang 
art2 gituh + technology. Tapi berserah jelahh kat Allah. InsyaAllah 
semoga dipermudahkan segalanya. Amin : )

How I 'Celebrate' 2014 Chinese New Year ?

No comments:


Yea yeh !! #versi amuk. Okey saje nak kasi tau hari ni birthday one of my lovely friend yang dah jadi sebahagian dari life aku kat HUTESS. and k'org beza umur 1 bulan jerr . hehe So, dia tua sebulan je dari aku tapi perangai aku rasa dua-dua xmatured lagi =.=' dan sebagai mukadimah aku just nak cakap kat sini yang aku dah taksabar nak bwak kereta + dapat lesen. 
huh ! Sabar menanti lesen L yang xsiap lagi tuhh. So, how I 'celebrate' CNY this year ? hehe , .. well senang jer keluar rumah > naik kereta > pergi bandar > shopping : ) Cehh! berangan lesen pun xdapat lagi kan ? hehe Tapi betul la tuh. Bukannyer aku yg drive . Of course my mum. nak cari musibah ke hape kalau aku yg bawak. Hari tuh masa dengar ceramah KPP tu pun aku boleh tertidur, tak ke sia-sia je pengorbanan aku hari tuh. 

Tapi serius makkk! Hah kat sana aku jumpa dua-3 family chinese jer, hehe Majoriti Malays people maa. Syiokkk shopping doe rasa macam dah nak dekat raya puasa dah. So sempat lah jugak aku buat request hujung bulan' dengan ibu aku. 

"Ibu nak beli kasut. Kasut orang sikit jerrrrrrrr"

hohoho Akhirnya berjaya ! and aku masuk je kedai tuhh, pap ! aku tertawan dengan shoes ni. Cinta pandang pertama kottt. Price : RM 49.90. Okeyy la tuh kot .