Hari Terbuka Asrama SAHUT 2013

No comments:

Assalamualaikum. Alhamdulillah.
Hari Terbuka Asrama dah melabuhkan tirai. And no more tidur dalam pukul 2-3 pagi lagi.Semata-mata nak hias dorm ? Effect : mengantuk dalam kelas. Okey. Sekian. Macam ban*ang jeh! Bagi aku HTA kali ni BEST!! Excited betul nak tunggu hari HTA tu. Semangat betul. Huh! Sabar jelah.
Tapi, ... .. . Ada peristiwa yang menyayat hati. Tapi biar aku cerita dari start pada Sabtu malam hari Jumaat 
Jeng .. . Jeng .. .. . Jeng .. . . 
Selepas solat maghrib & isyak ktsurau secara berjemaah. Semua duk berpusu-pusu masuk asrama 
masing2x. Lelaki ke Aspuri dan Perempuan ke Aspura. Eh ? Tebalik le : )Aku, penghuni Tok Indera 3 Aspuri buat lah mesyuarat kat depan suraudengan Tok Indera 3 F5 Aspura. Saje tanya progress dorm dorunk. Macam mana, .. . Dah siap belum ? blahh blahhh .. Ekcelli, bukan aku 
sorunk lah tapi dengan others Zealousian (F5) . Dlm 9.30 baru start hias dorm. Sambung balek kerja yang tertunggak. Nampaknya semua tidur lewat lah hari tu. Ni jumlah ahli dorm aku.
F5 - 4 , F4 - 5 Total = 9 .
Tapi, .. sorunk balek dan sorunk lagi pergi kem. OhmaiiGod! Memang kekurangan askar lam kiteorang. 2 org hias luar dorm , 2 hias tandas yang t'lah dpertanggungjawabkan. ( last minit baru bg
thu yang ad jugak pertandingan melibatkan tandas. & tandas tu akan kekal jd milik Ti3 smpai akhir tahun ni) Dan selebihnya dalam dorm.Ni gambar dorm aku sebelum HTA. , .. 


Pendekkan cerita. Esk pagi tu 1 dorm lewat. Subhanallah. & dorm kiteorg mcm kapal pecah. katil xtegang. xmenyapu lg.tinggap xlap lgi. Okey. Memang kalah dh macam ni. Dan askar ti3 dr 9 ke 7 ke 6 org. Sorunk masuk pertandingan tradisional. Ya Allah. Teruknya. .. . Pamplet yg kena siapkan utk pertandingan dh siap. Tapi, .. yg 4 lagi tuh. Belum lg .. . Pagi tu jugak buat. Rushing giler lah pagi tu. Tapi, . Alhamdulillah. Hasilnya , ..


Tema : Angry Bird Space & Season

<< ruang study >>

<< pintu masuk. nama ahli dorm & mentor kiteorunk >>

<< nama dorm Tok Indera 3 2013 ; Zealous = Bersemangat >>

<< kualiti gmbr ; low. Gmbr diambil dlm keadaan tidak cukup pnchyaan >>

Sikit je gambar . Yang dorm lain aku taksempat nak ambil sebb sibuk sangat layan pelanggan. Almaklumlah. Kiteorg ada buat perniagaan time HTA ni. Alang2x dah buat lelah2x, hias habis2x, kiteorg guna kesmpatn buat photo shoot. Sekeping RM 1. Murah kan ? Murah le tu. Gambar tu kiteorg cuci. 

Income boleh tahan jugak. Huhu. Post ni dah terlalu lama tergendala dek kerana masalah teknikal. Hehehe Nak sambung entry seterusnya ,.. .




 

Terima Kasih, cikgu : )

No comments:


Terima kasih kepada mu cikgu . .. . ~
jasa mu akan ku kenang selalu . ..... ... .. .~

Assalamualaikum. Gambar kt atas tu hanyalah hiasan semata-semata.
Saje nk tunjuk badge batch aku ; Command And Conquer.
Alhamdulillah . Selamat juga tiba kat rumah. Kelas pagi petang malam.
Tapi best : ) Belajar ramai-ramai dengan kawan-kawan yg
bijak pandai. Huh! bestnya jadi orang pandai kn .

Tadi, aku sempat lagi tengok majalah sekolah lama aku .
SMK Sura Dungun. 2010 - 2012 . Cikgu-cikgu kt sekolah 
ni lah yang bantu aku sampai lah kt mana aku sekarang, SBP : D
Rasa rindu sangat-sangat bila ingat kenangn belajar dulu. Tengok muka
cikgu-cikgu mmg touching beb! 

Aku hanya mampu doakan kesejahteraan dorunk. Semoga
Allah memberkati dan meredhai cikgu-cikgu aku. Amin . 



.... to be continued , ...

Pengorbanan

No comments:
Hello hello. Musim PRU ni, ramai upload gambar jari masing2x. Penuh news feed aku. Hehe Tak po lah. Asal depo bahagia : ) Semalam aku OTW balik dr KT, hadoiimak ai. Dah rasa macm raya. 
Penuh jalan. Sesatt! Banyak sgt kereta mcm semua duk terkejar2x nak beli baju raya kat
Mydin sebab buat sale 70% ! Haduiih! Semangat nye. Siap buat flasmob .

Aku malas la nk upload gambar. Aku layann je depa semua ni. Yang kecik2x pun semangat duk kibar bendera , .. Hahaha. Bulan oh bulan. :) hehe. Meriahnya. "Hoiii! Raya lambat lg. " : D 
Hah. Ni xde kena mengena dengan pengorbanan aku sempena PRU nih. Hari tu kelas SEJ belajr bab pilihan raya. Aku "berzikir" jahh. La .. ilahaillallah 999x ! Haduhh! faham2x jelah kan. Okey. Pengorbanan apa yg telah aku lakukan smpai nk cerita kt org ni? Pengorbanan,


perngorbanan MENGOSONGKAN LOCKER !!!

Mengigau apa aku kosongkan locker aku tuh ? Dh lah barang byk. Dah boleh bt kedai runcit. Semuanya kerana , .. Kejohanan Memanah SBP Peringkat Kebangsaan.

Hehe. Dan terima kasih kepada seorang hamba Allah ni yg telah menjadi pemilik sementara locker aku. Alhamdulillah. Mujur xde yg jaha*am.
Huhu Tu je nak royak.