Yang Cerdik/top Selalu Famous

Assalamualaikum semua. 
Adakah anda masih dalam mood happy? excited? hehe Alhamdulillah. The Tigers dah baham itu garuda. Tapi aku tabik le dengan peminat Indon yang still sokong team dia even dah masuk masa kecederaan. Just segelintir le. Hah! Ni satu lagi. Perlu ke bergaduh pasal bola? Tapi satu je, even kita
menang sekalipun, janganlah kita caci/hina/kutuk dorang. Nak kutuk ke hape tuh berpada-pada le .. Bersyukur le Malaysia menang. Tu je. Kutuk? NO!

Okey sebenarnya nak share something. Korang perasan tak, kebiasaannya kan pelajar yang famous kat sekolah mesti pelajar TOP atau pelajar bijak le. anak emas cikgu :) Tapi ada juga yang famous sebab lawa dan seangkatan dengannya. Anugerah Allah : D

Hah! Kadang-kadang kan, pelajar yang baru pindah ni pun famous jugak. Semua nak kenal. Kalau lawa #thumbs up Tapi kalau kureng #thumbs down Mula le jadi bahan mengumpat. Apa derr.. Budak cerdik ni, pergi mana, mesti orang cari/kenal. Kita pun boleh jadi camtu kalau dengan satu syarat.

Buang jauh-jauh perkataan MALAS yang sering menghiasi hari-hari kita dan juga perkataan, BIAR/NANTI Macam;

" Arh! MALAS lah nak buat kerja sekolah. Layan bola dulu. "
Dari jauh tengok beg sekolah. " Kerja sekolah? Eh NANTI laa. Cuti sekolah masih panjang "

Lebih kurang macam tu ler. Oh! Bagi yang dah biasa macam aku ni, memang susah nak buang
perkataan tu yang sering duk main dalam kepala hotakk ni. Note untuk diri sendiri jugak ni. Dah 2hb disember. Akhir bulan bermula lah hidup aku di asrama. NO WAY! 

1 comment:

  1. Please Like,Comment and Share ♥
    ThanKYU ♥

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=544017022293623&set=a.542970899064902.134812.253933891301939&type=3&src=http%3A%2F%2Fsphotos-e.ak.fbcdn.net%2Fhphotos-ak-ash4%2F309131_544017022293623_2101378486_n.jpg&size=766%2C766

    ReplyDelete