Lumrah Seorang Pelajar Sekolah


Assalamualaikum semua. Hari ni sudah 17hb. Esok 18, lusa 19, tulat , ?? 20hb ?? Eh,
sekejap je kan. gagaga Sesungguhnya ini le detik-detik yang paling aku benci. Saat-saat
apabila harus meninggalkan home sweet home. Rasa berat je kaki ni nak melangkah 
keluar. Dah nak masuk setahun tapi masih susah nak terima kenyataan yang my first
house is asrama. Masih takboleh terima realiti ni. Ohh stresSssSs #versi gary RunMan
Tapi memang susah sesangat nak terima kenyataan ni. homesick! homesick! Kalau
boleh aku taknak le homesick ni. Malu je dengan budak F1. Dorunk lagi happy adalah
bila jauh dengan keluarga. Independent katakan. Aku pun nak independent gak. Nanti
kalau travel #insyaAllah asyik homesick je. Malu kat orang laa .. Tapi kan aku positive
menda ni (homesick) tak akan berlaku kalau dah kalau aku masuk U esok-seok ke.
Why ? Y ? y ? kenapa ?

Sebab bagi aku, aku ni cuma nak sedikit kebebasan & hiburan. Tapi alhamdulillah aku
bersyukur sangat sebab sekolah aku boleh bawa MP3. Tapi lagi best kalau dapat bawa 
lappy. Macam SESTER taksilap aku lah. Best juga kan ? Cerita pasal sekolah ni aku
LEMAH sangat ni. Homework aku taksiap lagi. Tahu taksiap tapi kenapa takbuat! 
Relaks semua. Kalau korunk student tak kesah SBP ke MRSM ke harian ke mesti
tahu kan perasaan ni, .. yang memang pernah aku mentionkan dalam post sebelum ni. 
Agak-agak perasaan apa erk ? Biasa le, M>A>L>A>S haha LOL pernah dengar kan?
pernah sebut kan? pernah alami kan ? normal lah tu ==' Lumrah hidup seorang manusia.

Andainya kan homework tu jenis yang 'bulat-bulat' je, best weyh! Alla! Maksud aku
yang jenis ada plihan jawapn tu lah. A B C tu lah. Namun, homework aku sekarang
semua tinggal yang menulis. Yang jenis 'bulat-bulat' tu awal-awal aku dah siap. Semua
nak menulis. Semua nak guna tangan. Moga-moga sempay siap lah kan? Lagipun,
aku(termasuk F4 tahun ni) dah xde homework tahun depan. Maybe masa
ni kitorunk tengah kerja ke, .. holiday ke, .. pepun BEBAS daripada homework lah. 
Tapi bila masuk U nanti, InsyaAllah assignment sedia menanti. LOL 



No comments:

Post a Comment