Because Allah Is Always By Your Side


"Oh My Lord! Open my chest. And ease my task for me.
Remove the impediment from my speech so that they
may be understand what I say. "
SURAH TA-HA [20.25-28]

InsyaAllah. InsyaAllah. InsyaAllah. You find the way.. Assalamualaikum semua. Hari ni semua
tak kena. Rasa nak melenting jee. Nak buat homework, PEN! Pen takde dakwat. Apa mau 
susah? Beli le yang baru.. Tapi, mak aku mesti malas daa nak keluar. Nak tengok drama/
facebook/youtube, internet connection,LEMBAB! Download lagu? Lagi hampehh.. Satu lagu
30 minit. ==' Hadoiii, Nak makan xde selera. Nak buat apa semua M>A>L>A>S !
Sesungguhnya, perkataan M.A.L.A.S ni le, paling aku benci nak sebut, nak dengar, nak nampak!
Semua laaa.. Nak tenangkan hati yang tengah gundah gelana ni #betol ke tu? Aku pasang
lagu No Promises-Shawn Ward. Tekkk! Rejected! Pastu, Love Story-Taylor Swift. Tekk!
Rejected! For The Rest Of My Life-Maher Zain. Tekk! still rejected! & finally, InsyaAllah-
Maher Zain. 100% accepted : ) Alhamdulillah. Tenang hati dengar lagu ni.. Tengok kalimah
Allah pun tenang. Terima Kasih Ya Allah.

27 November | Fiona's birthday. hahaha : D happy birthday boo! Birthday yang ke-5 kucing aku.
LOL kucing? Yess. Kucing. Semoga panjang umur & thank you for always be in my heart
and thank you, bacause you always by my side. Ya Allah, terima kasih kerana mengirimkannya
untuk ku. Terima Kasih Ya Allah. Teacher BI aku Pelik Binti Hairan, kenapa orang yang ada bela
kucing/anjing/arnab/hamster etc ni suka share, post, cerita & etc pasal haiwan peliharaannya.
Perlu keee? LOL Miss, Miss mungkin hairan tapi bagi kami yang 24/7 dengan haiwan tu, banyak
yang berlaku yang hanya tuan dan haiwannya sahaja yang merasainya. Lagipun sahaja nak share
cerita-cerita lawak or sebaliknya kat kawan-kawan, public. Bagi aku, aku suka dengar cerita
sal haiwan peliharaan orang lain. Kita pun banding le ngn haiwan peliharaan kita. : ) Best!
Sharing is caring. Kan?? : ' D

& sekarang dalam proses menamatkan drama korea, A Gentlemans Dignity. Aku Cadangkan
drama ni! Serius best sangat-sangat & teramat kelakar. No wonder le, kalau orang cakap
aku macam orang sengal kuasa dua sebab gelak sorang2x, huh! Lumrah tengok cerita korea
katakan. Nak nak yang jenis Comedy . terbaekkk : ) Even, the hero & the heroin bukan dalam
kategori 20++ years something, tapi siyes best. cerita ni xle nak kata sedih sangat. Tapi haritu
aku tengok My Girl, hahaha Baru nak tengok. Sedihh sangat cerita ni. Nangis pulaks tu! gagagaga
Mujur aku tengok masa tu, semua dah tidur. Kdrama memang best. Tambah-tambah pulak
dengar variety shows dorunk. Gempakkk! : D

No comments:

Post a Comment