Bila Tangan Dah Keras. Apa Dah Jadi Ni??

No comments:
<< itu tangan saya ;P >>

Assalamualaikum semua. Okey, tangan aku sememangnya dah kaku/keras. Akibatnya, nak
menulis pun takbest. Xsyiioo0k lee.. Aduhh! homework bertimbung macam gunung weyh! Tapi,
tangan ni pulak rasa 'pelik' bila nak menulis. Ni mesti sebab banyak menaip nih! hahaha Takpe,
slowslow : ) walaupun dah dekat hujung bulan 11. Senior sekolah aku dah meninggalkan
'bumi SAHUT' yang tercinta tuh. So maknanya, aku dah, senior? kuangkuangkuang Kena
jadi contoh lee lepas nih! control sikit perangai. hahaha SPM ==' Go Batch 96 0913 : D

Wah! Taring harimau dah tumbuh balekkk! Alhamdulillah : ) tahniah wahai Sang Harimau Malaya!
Teruskan. 1hb lawan Indonesia. Oh! Garuda?! Harimau, ngauuUmm #dengan muka ganas 
Takde apa dah nak bebel, cuma sekarang ni ntah tak tau angau pulak dengan si Johnie@Jonghyun
CNBlue : ) Wah Collin! Collin? Kenapa Collin? Hah! try le tengok drama A Gentleman's Dignity.
si Johnie ada ;0) Comell giler dia. Okey, Nak teruskan berusaha 'melembutkan kembali tangan
yang keras ni. 

Because Allah Is Always By Your Side

No comments:

"Oh My Lord! Open my chest. And ease my task for me.
Remove the impediment from my speech so that they
may be understand what I say. "
SURAH TA-HA [20.25-28]

InsyaAllah. InsyaAllah. InsyaAllah. You find the way.. Assalamualaikum semua. Hari ni semua
tak kena. Rasa nak melenting jee. Nak buat homework, PEN! Pen takde dakwat. Apa mau 
susah? Beli le yang baru.. Tapi, mak aku mesti malas daa nak keluar. Nak tengok drama/
facebook/youtube, internet connection,LEMBAB! Download lagu? Lagi hampehh.. Satu lagu
30 minit. ==' Hadoiii, Nak makan xde selera. Nak buat apa semua M>A>L>A>S !
Sesungguhnya, perkataan M.A.L.A.S ni le, paling aku benci nak sebut, nak dengar, nak nampak!
Semua laaa.. Nak tenangkan hati yang tengah gundah gelana ni #betol ke tu? Aku pasang
lagu No Promises-Shawn Ward. Tekkk! Rejected! Pastu, Love Story-Taylor Swift. Tekk!
Rejected! For The Rest Of My Life-Maher Zain. Tekk! still rejected! & finally, InsyaAllah-
Maher Zain. 100% accepted : ) Alhamdulillah. Tenang hati dengar lagu ni.. Tengok kalimah
Allah pun tenang. Terima Kasih Ya Allah.

27 November | Fiona's birthday. hahaha : D happy birthday boo! Birthday yang ke-5 kucing aku.
LOL kucing? Yess. Kucing. Semoga panjang umur & thank you for always be in my heart
and thank you, bacause you always by my side. Ya Allah, terima kasih kerana mengirimkannya
untuk ku. Terima Kasih Ya Allah. Teacher BI aku Pelik Binti Hairan, kenapa orang yang ada bela
kucing/anjing/arnab/hamster etc ni suka share, post, cerita & etc pasal haiwan peliharaannya.
Perlu keee? LOL Miss, Miss mungkin hairan tapi bagi kami yang 24/7 dengan haiwan tu, banyak
yang berlaku yang hanya tuan dan haiwannya sahaja yang merasainya. Lagipun sahaja nak share
cerita-cerita lawak or sebaliknya kat kawan-kawan, public. Bagi aku, aku suka dengar cerita
sal haiwan peliharaan orang lain. Kita pun banding le ngn haiwan peliharaan kita. : ) Best!
Sharing is caring. Kan?? : ' D

& sekarang dalam proses menamatkan drama korea, A Gentlemans Dignity. Aku Cadangkan
drama ni! Serius best sangat-sangat & teramat kelakar. No wonder le, kalau orang cakap
aku macam orang sengal kuasa dua sebab gelak sorang2x, huh! Lumrah tengok cerita korea
katakan. Nak nak yang jenis Comedy . terbaekkk : ) Even, the hero & the heroin bukan dalam
kategori 20++ years something, tapi siyes best. cerita ni xle nak kata sedih sangat. Tapi haritu
aku tengok My Girl, hahaha Baru nak tengok. Sedihh sangat cerita ni. Nangis pulaks tu! gagagaga
Mujur aku tengok masa tu, semua dah tidur. Kdrama memang best. Tambah-tambah pulak
dengar variety shows dorunk. Gempakkk! : D

Sukses! Sukses!

No comments:

Assalamualaikum.. Entry yang pendek #insyaAllah Tengah layan lagu Ada Cinta by Irwansyah
ft. Acha Septriasa. #entah betol ke tak aku eja nama dia?! Dan baru habis layan MAS punya
game. Gempak! Okfine Seri dengan, Bangla Bangladesh? WTCat ! grrrr ~ Ups! Ekcelli,
memang dah agak dah.. always bagi chance kat pasukan lawan bila minit-minit terakhir. Jujur
kadang-kadang putus harapan kalau tengok skuad harimau ni main. Berserah jelah next game
dorunk ngan Singapore. Singapore pun boleh tahan gak. Singa vs Harimau ? Sape baham sape
dulu erk ?? gagagaga Tadi sempat juga layan group SBP 0913 ! siyes weyh! gempak laa
diorang.. ROLF Everytime aku baca post/comment dorunk, mesti gelak sorang-sorang.
Aku sayang batch aku! 0913 and terutama CnC ! Hope the new KP and PKP dapat
tadbir SAHUT lebih baik tahun depan. Termasuk juga PP . goodluck guys! :)

Pernah Terjadi Tak ?

No comments:

<< yJ <3 yJ <3 yJ <3 >>

Assalamualaikum semua.. Hari ni dah 20hb , hari Selasa. Semenjak cuti sekolah ni, tarikh pun
aku tak ingat. Jangan dikatakan tarikh, hari pun sama. Nano betol lah.. Ingat tadi nak ambil hw
ngan Dayah tapi dia pula xreply mesej. Rumah tak kenal macam mana nak ambil.. Tertunda le
esok. Eh, hw bukan sikit doe.. Semua soalan JPN Terengganu yang akhir tahun & tambahan
dari cikgu. Biasa lah tu. Tak perlu merungut. Sebenarnya, aku nak cerita pasal apa yang terjadi
kat aku masa hari Jumaat hari tu, bersamaan 16hb, dalam pukul 10.30 macam tu le, aku nak
letak le kucing aku Si Fiona tu dalam sangkar dia. Sebab memang menjadi kebiasaan dah aku 
lepas Fiona dalam rumah. I mean dalam bilik I : ) Masa keluar dari pintu tu, Fiona gigit tangan 
aku. Sakitnya takboleh nak cakap. Dah la taring tu tajam.. Maka terlepas la Si Fiona tu.. 

Dia pergi mana? Pergi mana lagi, dia masuk ikut celah-celah pagar then keluar jalan-jalan
makan angin. Hadoii! Nahas aku! Kalau mak aku tahu ni, aiishh! mengucap panjang aku.
Aku senyap-senyap ambil kunci pagar sebab adik aku dah kunci pagar. Time tu pulak ad
Maharaja Lawak Mega 2012. Jozan takbuat persembahan lagi ni. Si Fiona tu entah main kot
cerokk mana ntah. Senyap-senyap dengan tak pakai seliparnya, aku panjat pagar.
taksepenuhnya la.. separuh jee. Ahhha! Tu pun dia.. duk mengendap nak masuk dalam semak la
tuh.. Dalam hati, " eh!takboleh jadi ni! Kalau dia masuk semak... eh, macam-macam ada dalam
semak tu.. Ya Allah,!!" Aku pun pakai selipar then bukak pintu pagar. Rasa macam buat jenayah
pun ada. Padahal tu rumah sendiri. Aku pun panggil dia. "baby! aiik! masok .. " dia nampak
aku terus dia masuk dalam semak tu. Aku pun tercegat kat situ macam orang gi** !
dah le gelap. seram sejuk plak rasa.

Aku taktahu buat apa. Menda ni dah banyak kali dah terjadi. Adala dalam 2 3 kali dia buat macam
ni. Akhirnya balik jugak. Tapi tule aku takut dia takbalik jee. Tak tahu jalan balik ke.. ish!
mak ngn ayah aku taktahu. Aku masuk dalam rumah buat taktahu, duduk atas kerusi. Eh, Jozan
punya turn le. Aku fikir positif, nanti dia balik le tu.. Aku taksenang duduk dah nii.. Jam dah pukul 
11 lebih.. Takbalik-balik lagi kucing ni.. Mak aku taktahu.. hehehe B- ) Ayah aku pun tutup lampu
depan. Ohman! Lama tu, aku intai kat pintu slading, taknampak batang hidung pun.. mana dia
pergi ni.. Dah hampir 11.30 malam. Sambil tu sempat lagi aku layan facebook.. hahaha ~ tiba2x!!
terdengar satu suara merdu ~ meo0w .. me0ow .. Ahhhhha! Tu mesti Fiona tuh! Aku bukak pintu.
Memang betul sangkaanku.. Dia duk tercegat atas meja kat luar rumah. Mujur dia tak lari. Huh!
Alhamdulillah. Aku pun tengok badan dia. tak kotor. Then, aku masukkan dia dalam sangkar dia.
Okey, the end ~ Ni pun dia duk kacou aku. Bosan le tuh : ' )

<< hah! tengok! siap boleh tidur lg. ni baru aku ambil. >>

Gedik tak? adoiii! Sorry quality gambar ni low.. hehe biasa la lappy muroh je.. Dan jangan lupa sentiasa mendoakn saudara kita di Gaza. Assalamualaikum ..