Saya Diterima, Alhamdulillah

No comments:

Alhamdulillah... Rayuan dan pujukan sy diterima lah ! Semalam (hari khamis) masa kat sekolah, kawan aku cakap result permohonan SBP dah keluar. Sampai je kt rumah, aku terus on lappy then search laman web ni >> http://www.moe.gov.my/



Sperti yang tertera, aku dpt SM Sains Hulu Terengganu. Rmai jugak dpt tawaran sekolah
ni. Almaklumlah, sekolah baru ... Persoalanya sekarang , nak perg ke taknak ? Kalau aku xpergi rugi, SBP tu ! *wlaupun still sek baru* . Tapi, klau aku pergi sape nak jaga baby bulat aku tuh ??? Hurm nmpknya terpksa lah aku jual dia. Being together since 2008 . Sekarang dah 2012 . Korang kira lah berape tahun dah kite orang together.

Daftar hari rabu ni ! Kalau kirakan, xsampai sebulan aku sekolah kat sekolah baru aku tu. Ala , baru nak kenal2x ngn kawan baru.. Nak tambah friend list *berangan* .. Nampaknya xkesampaian jugak lah..Macam manalah kehidupan kat asrama ni . Best kah ???


Di Sebalik "in relationship with.."

No comments:



Seorang wanita yang berani meletakkan "in relationship with" kekasih bukan mahramnya itu. Ia sedikit sebanyak telah hilang sifat malu dan segan dalam dirinya sebagai seorang muslimah.. kerana ia seolah-olah seperti memberitahu kepada umum bahawa dia sekarang sedang bergelumang, bergomol dan bercouple dengan kekasihnya.. Sama seperti dia sedang istiharkan kemaksiatan. Tahukah anda bahawa meletakkan "in relationship with" kekasih yang bukan mahram boleh menimbulkan fitnah??

Apabila timbulnya fitnah boleh mendatangkan dosa?? 
Akhir zaman ini ramai manusia yang berbangga dengan maksiat yang dilakukan oleh diri mereka sendiri...Tahukan anda bahawa, sedangakn dlm pertunangan Nabi SAW sendiri ad mengingatkan kepada kita supaya sebaik-baiknya merahsiakan pertunangan.. Inikan pula perhubungan couple yang jelas haram.. tetapi nak tunjuk kepada umum yang diri itu sudah berstatus couple!!! Kalau status 
pertunangan tak mengapa la juga, tetapi itu pun Nabi SAW menyuruh sebaik-baiknya merahsiakan pertunangan sebagaimana sabda Nabi SAW :

"Rahsiakan pertunangan dan iklankan (maklumkan) tentang perkahwinan"
(Hadith riwayat Ahmad dari Abdullah bin Zubair Radhiyallahu 'anhu, dan disahihkan
oleh al-Albani di dalam Irwa' al-Ghalil)

Oleh itu, janganlah kita berbangga dengan status "in relationship with" kekasih yang bukan mahram itu kerana yang anda akan dapat adalah dosa yang sia-sia sahaja.. Nak selamat dan elak dari fitnah?? 

Halalkan segera perhubungan anda itu supaya tidak berlaku lagi fitnah, dosa dan maksiat..

"Awak Dah Ada Belum Budak Macho?"

No comments:





?hb ?? 2007
Berape hb ntah aku xingt *sorry beb* ! hari pertemuan perkenalan aku dgn si Dia.
Siyes beb ! mase jumpe Dia totally aku happy sesangat ! tiap hari sengeh sampai 
kt telinga .. Tp mase tu aku malu2x kucing lg ngn Dia.. bt mcm mano , time tuh aku 
xmature lg.. nafsu pun belum tentu ad ke tak ^^

?hb ?? 2008
Time ni aku still lg segan ngn Dia .. almaklumlah Dia ni hensem jugak.. mesti ramai 
awek duk syok kt Dia ! Huh ! jeles makk taoo ... Tahun ni aku jarang duk 
berkepit dengan dia. Kn aku bdk UPSR ,so kureng2x sikit lah duk berkepit 
dengan "budak" toye nih ^^

2009
Baru aku start nk manja-manja jiwang2x ngn Dia ! Kekadang , Dia ni annoying 
giler .suka je bt aku marah. Tkpe , kate org sabar tu separuh dr iman . kan? ^^

2010
Tahun ni aku dh berubah hati sikit ngn Dia ! Boleh dikatakn hari2x aku marah Dia! 
Geram ok ! Boleh time aku takde dia dating dengan aweks lain . Perhh ,, 
makwe mana takmarah ?

2011
Ok we done ! We broke up ! Tetiba ,, Dia pujuk aku balik suh terima Dia. Dia janji 
Dia xbuat lagi .. Dia nk berubah .. Taktahu mcm mana aku kasi Dia peluang kedua.. 
Btw , aku memang still sayangkan dia ^^

6hb Februari 2012
Tarikh tu , hari ni kan ?? Now im officially broke up with my ex-lovers ! Walaweyh , 
aku mmg dah xtahan seyh hidup ngn Dia ! Hari ni jugak aku dpt pakwe baru ! 
Yeppy . happy nyer ^^ Lepas ni , mesti aku rindu nk gaduh ngn Dia .. 
Aissh ! Lupakan2x ~ 



Tadaa ~ terima kasih kerana sudi membaca mini diary aku.. mini diay aku lepas ni dah 
xde dah nama "budak annoying" , skang WAJIB ad nama "budak macho" ^^
Ohyeah , korunk jgn salah faham okay ? budak annoying yg aku mksudkan tu bukan 
MANUSIA ! Tapi , benda iaitu Celcom Bin Broadband ! Alla , xkan xkenal .. 
Dan budak macho yg aku maksudkan tu mestilah , Streamyx Bin Telekom Malaysia 
.. Amacam rasa bengang tak ? huhu ~ Ekcelli , saja nk share ngn korunk yg hari ni 
rumah aku dh ada wifi . Lama aku tunggu saat2x ni ! *waduh ayat aku* ^^ Lepas ni ,
 nk dating ngn photoshop pulak ! 
Anyong ^^

Its Been So Long

No comments:


Olla-olla ebelibady .. 
anyonghaseyo ,,

wah! long time not seen ^^ rindu giloks sama ini belog *muach sikit*
apa habak warga belog ? anda sehat ? alhamdulillah .... aku pun sehat jugak .. Byk giler citer nk habak maii
kt korunk semua ^^ Tapi xtahu nk start kt mana --' 

Firstly , aku nak mintak maaf byk2 kat hampa yg duk atr chat kt cbox aku .. yg duk bw pun sama .. tengs.
nanti aku bls balik kunjungan korunk k ? Yg ajk join contest bebagai lg tuh pun sat nanti aku hupdate n join .. 
Urh.. xtahu nk taip ap lagi sbb skang aku tgh happy + sedih .. kenape ? nih nk hupdate entry seterusny ^^

To Kyuhnieppa , 생일축하합니다  !!!! saengil chukha hamnida !!!