Kerepok Melompat!


Aku memang fobia dah nk tolong mak aku kat dapur.. Tapi kejadian kerepok melompat bukan terjadi kt rumah, tp kat sekolah.. time tu ad Minggu Kokorikulum.. Aku, Fina, Wani, Sepet(bukan nama sebenar) ngan Alin tolong Azwa jual kat gerai kakak dia.. (gerai MPV) Kakak Azwa tu cg, so kitorang baik hati nk tolong.. Gerai kitorang ad jual makanan & minuman.. Nak jadikan cerita, masa hari ketiga/kedua *sorry xingat* Cg Che(kakak Azwa) suh aku goreng kerepok rebus yang belum goreng lagi.. Dengan bangganya aku gorenglah..

Mungkin disebabkan api terlalu kuat, tiba-tiba..... POOM PANG POOM PANG! 
Kerepok tu meletup + melompat! Minyak panas yg ada dlm kuali tu pun terpecik kt mukamSiyes beb! sakitt owww! Nasib baik takkena mata. Cepat-cepat pergi ambik ais.. then letak dlm tisu thenn,.. letak kt muka.. sejuk jee rasa! 

Start daripada tu, aku mmg fobia gillos nk goreng something.. Hahahaha... Kalau aku goreng jugak, aku akn ambik tuala or tudung periuk or surat khabar.. 

Amacam? Sape pernah kena? Fobia aku mmg pelik sikit.. org lain fobia dengan kucing/katak and etc.. Dulu aku fobia ngn kucing.. dulu lah.. sekarang aku obses giler ngn kucing! Oklah.. dah lewat ni, esk sek.. nak tito dulu.. 




No comments:

Post a Comment