Nasib Kitorunk Memang Baik !

No comments:


< the only one, OnewOppa! >

//Anyonghaseyo fellas .
Wah! happynya kita ... happy ? wiiiiiii... happylah sebab esok aku xsekolah.. Keje 
sekolah aku taksentuh lagi beb! siyerslyy.. aku tahu agak mendukacitakan --' Btw, 
baru tadi aku sentuh buku.. harhar *contohilah saye* Ekcelli , habit aku dr zaman 
azali , suka tangguhkan kerja .. Harhar ! camne lah aku nk ubah erk ? Hwork yg 
ckg aku bg xbyk mana pun , tp aku memang suka tangguhkan kerja ... Hari ni hari  
Rabu , esk hari Khamis , lusa hari Jumaat  , tulat hari Sabtu .. tubeng sekolah ! 
grrr ~ yeah! saye budak sekolah.. normal lah hwork timbung2... Done ! xbaik 
mengeluh ...  Stop here.. nk tgk CSI : Miami * thumb up!*



Baru Balik From Korea

No comments:

< source: not mine :) >

Annyonghaseyo ebelibadi..
lama jugak aku menghilangkan diri.. mencari ilham katakan.. hua3x [konon]
Bersawang siwing aku nengok blog ni.. tp skang da tukar baru maa :D //Amacam okey tak?
Banyak jugak story aku nak kongsi ngan korunk ni.. Tapi, biar satu per satu key ? 
Kan kalau entry panjang, SAH-SAH korunk malas nk bace .. 

Okay, tuk entry ni aku just nak kasi tau blog aku bertukar wajah.. Btw, aku baru balik dr Korea bt
plastic surgery for my lovely blog.. Opss! korunk terkena ke? huahuahua~ bukan aku perg sana betul2 lah..
Saje nk gurau sendi senda ngn korunk. hehe ~ jangan mara ha ;) //watpeace watlek (Y) ! 
Sambung entry seterusny.. byk cerita nk kongsi ngn korunk.. 
--Wasalam--

Saya Halalkan

No comments:

Naik F4 baru aku dapat rasa nikmat dapat homework timbungII.. tenkiu cikgu :) Today, aku nak story mory pasal seorang hamba Allah ni.. Ofcourse pompuan.. 
Ceritanya camni, haritu aku nak tempah header.. Ramai juga laa mangsa aku... Habis org aku tanya,

"boleh tempah header ke x?" 

Then, sampailah giliran DIA.. Antara ramaiII, DIA sorang je yg reply message aku kt FB. Message pertama yg aku hantar bertarikh, 4 Dis 2011. Ok, DIA tanya aku nak header macam mana.. font jenis ape blah blah blah..... Done kat situ pasal rupa header.. Aku tanya DIA bila boleh siap. DIA kata hari ni jugak (4 Dis 2011). Aku kata la express nya.. Then , DIA says : 

"okeyy , saya akan buat kalau org bayar dulu . sebab dah banyak kena tipu ." 

Aku pun cakap okey aku bayar topup! Maxis! Pastu aku kasi no kod pin.. Taklame tu DIA reply.. Okay DIA pun buat sekarang.. Aku pun cakap la , dah  taksabar nih! *time ni mmg aku eksited gile* Pastu blah blah blah.. sampai lah DIA reply and tunjuk kt aku okay ke tak header yg dia bt tu.. dia pun kasi pic.. Beb! Sorry to say lah! header tu langsung tak menarik & mmg xlawa..

"Aik! header dia lawa siap ad gambar idol 2PM lagi.. Tapi yg dia buat tuk aku, langsung xkena/ xlawa. Pelik bin Ajaib!"  

Aku pun decide suh dia tukar font and baiki header tuh.. time tuh aku tol2 menyesal.. nasi dah jadi bubur.. sabar jelah. DIA reply, nk header camane..aku pun takreply.. Iyalah dia langsung takbagi cadangan kat aku. Dahla aku still lagi new time tu! 24 Dis 2011. Aku reply aku cakap nk font jenis blah blah blah.. Aku tunggu & tunggu sampai hari ni. 12 Jan 2012! DIA still takreply. Bengang siot aku! Aku post kt wall DIA, 

"please reply my message.." 

Aku g kat blog DIA and tanya DIA mana header yang aku tempah. You know what ? DIA still xreply doe!  Sekarang aku terfikir ayat DIA yg ni , 

"okeyy , saya akan buat kalau org bayar dulu . sebab dah banyak kena tipu ."

Tuk hamba Allah yang berkenaan, saya halalkan duit RM5 saya. Walaupun awak dah mungkir janji ==' Tapi saya xkan lupa ap yang awk dh bt kt saye. Dah la umur muda lagi dah pandai menipu bagai. Apelaaa!









Cucu Kuang Hajar !

No comments:

Ada sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta derma. Derma untuk 
rumah orang-orang tua. Seorang budak pun membuka pintu. 

budak: Derma ap bang?
lelaki: Derma untuk rumah orang-orang tua. Adik ada apa-apa untuk didermakan?
budak: Nanti jap. Saya ambilkan atuk saya.
lelaki: :O

-- THE END --

Kerepok Melompat!

No comments:

Aku memang fobia dah nk tolong mak aku kat dapur.. Tapi kejadian kerepok melompat bukan terjadi kt rumah, tp kat sekolah.. time tu ad Minggu Kokorikulum.. Aku, Fina, Wani, Sepet(bukan nama sebenar) ngan Alin tolong Azwa jual kat gerai kakak dia.. (gerai MPV) Kakak Azwa tu cg, so kitorang baik hati nk tolong.. Gerai kitorang ad jual makanan & minuman.. Nak jadikan cerita, masa hari ketiga/kedua *sorry xingat* Cg Che(kakak Azwa) suh aku goreng kerepok rebus yang belum goreng lagi.. Dengan bangganya aku gorenglah..

Mungkin disebabkan api terlalu kuat, tiba-tiba..... POOM PANG POOM PANG! 
Kerepok tu meletup + melompat! Minyak panas yg ada dlm kuali tu pun terpecik kt mukamSiyes beb! sakitt owww! Nasib baik takkena mata. Cepat-cepat pergi ambik ais.. then letak dlm tisu thenn,.. letak kt muka.. sejuk jee rasa! 

Start daripada tu, aku mmg fobia gillos nk goreng something.. Hahahaha... Kalau aku goreng jugak, aku akn ambik tuala or tudung periuk or surat khabar.. 

Amacam? Sape pernah kena? Fobia aku mmg pelik sikit.. org lain fobia dengan kucing/katak and etc.. Dulu aku fobia ngn kucing.. dulu lah.. sekarang aku obses giler ngn kucing! Oklah.. dah lewat ni, esk sek.. nak tito dulu.. 




Hari Pertama sbg Budak F4

No comments:

Baiklah.. 1st experience sbg pelajar F4.. mcm budak lain jugak.. time belajar , belajar..time rehat , serbu kantin reramai.. time balik , maka baliklah kami ke rumah masing-masing ; ) Tp, satu je yang xbetul.. belajar.. Aku xtahu lah tradisi semua sek ke hape, tp 1st day mmg budak F4 xbelajar..Cg pun just masuk kelas, kenalkan diri dorunk , talk.. blahh.. blahh.. xlama tu keluar..

Lgpun macam mana nak belajar  kalau buku teks xdapat lagi  Heksited pulak nk belajar.. KIMIA, FIZIK, BIOLOGI / LUKISAN TEKNIK

Mood nk belajar tu ade, cuma kalau org ganu ckp = tohor-tohor jee.. Campur ngn mood tohor-tohor aku tu , skang aku masih lagi pening.. nk pilih BIO ke LK .. BIO senang x ? Cg aku ckp jgn ikut kawan.. ikut kehendak hati masing-masing.. Okaylah... harap-2 aku buat keputusan yg betul