Jalan Pantai Runtuh (26/12/2011)

No comments:
Assalamualaikum,
Entry kali ni aku nak share tentang apa dah berlaku kat Pantai Teluk Lipat. Sedihnya aku tengok . Mungkin 10tahun nanti dah xde dah pantai Teluk Lipat. Semalam 25 Dec, satu peristiwa tergempar dah berlaku !!! Separuh jalan raya dah roboh ! 


Bila Allah berkehendak serta menghendakinya, dan pabila Dia telah menetapkan sesuatu maka Allah berfirman kepadanya: "Jadilah", maka jadilah dia. Begitulah beberapa ungkapan ayat-ayat kun [jadi] maka faya kun [jadilah] dalam al-Qura’an.


Alhamdulillah

2 comments:
Assalamualaikum.
Seperti sedia maklum , pagi tadi semua candy's PMR 2011 ambik result termasuk aku . Alhamdulillah. Tu lah perkataan pertama yg keluar dr mulut aku .Teacher BI aku dah tunggu sebelah aku . Perhhh ! Tak tahu nak describe mcm mana , mcm nk tercabut jantung aku . sebelum aku ambik result , kwn aku cakap dia nmpk byk A . Aku tak percaya lah kan . So , aku beranikan
diri pergi kt guru kelas aku . Mata nih kalau boleh taknakk celik jerr .Tapi intai jugak .

Alhamdulillah , I GOT 8A'S . Mcm tak percaya jee . Aku terus peluk teacher aku .Sebenarnya, aku dtg ngn mak aku . Tapi , aku suh mak aku balik.. Takyakin katakan .Tapi memey tak yakin punn ;'P . Okay then , kawanII aku / cikgu semua ckp tahniah . Aku still tak percaya seyh . Aku tgk jam , 

"eh betul ke hari ni 22hb ? ke aku  mengigau nih !!" 

Tapi its real .CepatII aku called my mum ckp yg aku dpt 8A . Tapi line tak clear so my mum decided nk datang sek. Mengalir air mata mak aku tauuu . Mana tak nya , trial aku dpt 1A , yg lain semua B ngn C . mmg xsangkaII lah mak aku ckp . Then pergi rumah nenek aku .  Nenek aku pun sampai mengalir alir mata .Same with my aunty lah . Mak saudara aku . Semua org tak percaya .

Tak lama tuh , ayah aku call . Aku yg jawab . Then aku ckp ngn ayah aku sekejab .
Terus aku tuntut hadiah yang ayah aku janji . Hadiah ap ? Nanti bila dah dpt aku share okay ? Psst , bukan nk menunjuk . Xbaik fikir negatif ;') Hah ! Tuhjellah . Dah panjang la plak aku duk karang D; .

Result PMR (22/12/11)

No comments:
Dah lama menghilang. Sebenarny aku dah berniat nak tukar balik blog aku dari Blogskin to Denim . Tapi , complicated jugak !! So, aku decided lahh nak tukar skin laiin, and inilah rupanya . Okay x ? 
Yang paling aku suka part header. Lawa woo ~ Skin asal headernya lain . 
Tapi aku rasa header yg aku guna sekarang pun okay jugak . Sesuai dengan theme :: 
Redblackwhite 

Okay, back to topic . Sekarang dah 16hb . PMR Cady's 2011 , berapa hari lagi nk ambik
result ? Arhhh . Taksampai seminggu kan ? Korang macam mana ? Aku rasa  otak aku semakin hari semakin sewel duk memikirkan pasal result aku tuh !! Dahlaa semalam mimpi
yang aku dapat 85 in Math . Mimpi boleh jadi Reality tak ? Ya Allah . S.U.M.P.A.H aku cakap ,
bangun jeer dari tidur terus aku campur markah PAPER1 + PAPER2 yang aku dapat . 

Tapi kn, totally xmasuk akal mimpi aku tuh. Boleh pulak tahu markah P1 ngn P2 kn ? hahaha . InsyaAllah , hopely its become reality . Amin Ya RabbalalaminIII . For the ending , cuba kau layann lirik Sedetik Lebih by Anuar Zain .Hayati betulII . Tapi lirik nih takfull , cuma keratan . 
PMR Candy' 2011, nilahh perasaan kitakan ?